Неділя, 28 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Рада ухвалила доплати військовим Новина з фото

Рада ухвалила доплати військовим
Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №9342 про доплати та відпустки військовим. За таке рішення віддали голоси 311 народних депутатів, поінформував Forbes – Україна.
^ Реклама ^

Передбачено, що під час дії воєнного стану військовослужбовцям щомісячно виплачуватиметься додаткова винагорода від 30 тис. до 100 тис. грн пропорційно часу виконання бойових (спеціальних) завдань. 

Військовослужбовцям строкової служби встановлюється виплата у 6 тис. грн на місяць пропорційно часу проходження військової служби; щомісячна винагорода курсантам військових вишів — 2350 грн; інструкторам — не менше 15 тис грн.

Пораненим військовим, які визнані непридатними до військової служби та зараховані у розпорядження, перші два місяці будуть платити за останньою займаною посадою, з третього місяця — 20 100 грн на місяць у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів, пише ЛігаБізнесІнформ.

Під час воєнного стану військовим гарантуватиметься відпустка тривалістю 30 днів, а також додатково 10 днів оплачуваної відпустки за сімейними обставинами чи з інших поважних причин.

Законопроєкт також гарантує, що мобілізовані громадяни України, які раніше не проходили службу, мають обов'язково пройти курс базового військового вишколу та підготовку за військово-обліковою спеціальністю тривалістю не менше одного місяця.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top