Субота, 27 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Кримінал СБУ інформує

СБУ затримала російського агента, який готував новий удар рашистів по аеродромах на Кіровоградщині Новина з фото

СБУ затримала російського агента, який готував новий удар рашистів по аеродромах на Кіровоградщині
Служба безпеки України в Кіровоградській області провела контрдиверсійну спецоперацію на Кіровоградщині. У результаті оперативних заходів затримано агента фсб, який займався підготовкою нових повітряних ударів рф по авіаційній інфраструктурі в області.
^ Реклама ^

Саме таке завдання ворожий поплічник отримав від свого російського "куратора". Ним виявився кадровий співробітник 5-ї служби фсб, що перебуває у тимчасово окупованому Криму.

Для виконання розвідзавдання російський агент збирав максимум інформації про технічний стан українських аеродромів та можливу наявність там бойових літаків і складів з боєприпасами ЗСУ.

Також зловмисник намагався виявити вогневі позиції системи протиповітряної оборони поблизу українських авіаційних об’єктів.

Крім того, російська спецслужба хотіла з’ясувати через свого агента загальну кількість можливих влучань по аеродромній інфраструктурі регіону.

Встановлено, що на "поточні витрати" фігурант отримував від фсб "перекази" у криптовалюті. Загальна сума отриманих коштів становила до 10 тис. у гривневому еквіваленті.

У разі отримання закритих відомостей, окупанти планували використати їх для здійснення повторних повітряних атак на інфраструктуру Сил оборони.

Втім, співробітники Служби безпеки спрацювали на випередження і затримали ворожого поплічника "на гарячому" під час відеозйомки ним території однієї з військових частин ЗСУ.

СБУ затримала російського агента, який готував новий удар рашистів по аеродромах на Кіровоградщині

У затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував для фіксації "потрібних" цілей та спілкування з фсб.

За даними слідства, затриманим є мешканець Кропивницького, якого спецслужба рф завербувала на початку цього року.

У поле зору фсб він потрапив через свої антиукраїнські дописи в одному з прокремлівських Телеграм-каналів.

Подальшу комунікацію з агресором зрадник здійснював через месенджер. При цьому, перед кожним початком "листування" використовував спеціальний "ідентифікаційний" код.

На підставі зібраних доказів затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі він під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Спецоперацію проводили співробітники СБУ в Кіровоградській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

СБУ затримала російського агента, який готував новий удар рашистів по аеродромах на Кіровоградщині


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top