Четвер, 02 травня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Влада

Маліцький пропонує депутатам визначитися: «Або працюємо, або складаємо свої повноваження» Новина з фото Новина з відео

Маліцький пропонує депутатам визначитися: «Або працюємо, або складаємо свої повноваження»
Завтра, 26 січня, у Світловодську відбудеться чергова спроба провести сесію Світловодської міської ради. Усі попередні спроби виявилися марними.
^ Реклама ^

Міський голова

Маліцький пропонує депутатам визначитися: «Або працюємо, або складаємо свої повноваження»

Учора, 24 січня, Світловодський міський голова Андрій Маліцький на своїй сторінці у фейсбуці зробив чергову спробу достукатися до свідомості депутатів, які з жовтня 2022 року не з’являються на засідання сесій, чим фактично блокують роботу міської ради та її виконавчих органів:

"До виконавчого комітету надходить безліч звернень від мешканців нашої громади, які стосуються освітньої, культурної, комунальної сфер, а також соціального захисту населення, що потребують рішень саме міської ради. Таким чином, через бездіяльність депутатів у міської ради немає можливостей для того, щоб покрити навіть базові потреби життєдіяльності міста", — пише міський голова.


Із повним текстом звернення міського голови можна ознайомитися тут.

"А депутатам, які не хочуть працювати задля громади пропоную визначитись з подальшими діями, та все ж таки почати працювати, або в разі відсутності бажання працювати — скласти свої повноваження, як це передбачено Законом України!" — заявив Маліцький.



18 "за"

Маліцький пропонує депутатам визначитися: «Або працюємо, або складаємо свої повноваження»

Нагадаємо, останньою вдалою спробою зібрати депутатів у сесійній залі було засідання 35 чергової сесії Світловодської міської ради, яка розпочала свою роботу 25 жовтня. Першим питанням депутати винесли та таємно проголосували (18 голосів "за") питання про дострокове припинення повноважень секретаря міської ради Віталія Тетяниченка, якого вони вважають винним у вчинені правопорушення пов’язаного з корупцією (посилаючись на постанову Кропивницького апеляційного суду від 22.06.2022 року у справі №401/3981/21 (№ провадження 33/4809/180/22).

МАТЕРІАЛ ЗА ТЕМОЮ: У Світловодську депутати достроково припинили повноваження секретаря міської ради



Сесія не продовжилася через аварійне відключення світла.

Пізніше Андрій Маліцький спробував зібрати депутатів, щоби продовжити засідання сесії, але марно. Рішення про припинення повноважень секретаря він не підписав.


Секретар

Маліцький пропонує депутатам визначитися: «Або працюємо, або складаємо свої повноваження»

Секретар міської ради Віталій Тетяниченко у своєму матеріалі, який ми оприлюднили на нашому сайті, прокоментував дії депутатів так:

"…за ці два роки діяльності міської ради, звісно, накопичилась купка ображених депутатів, тому що, когось звільнили з роботи, а когось не взяли на роботу, хтось буде звільнений, а хтось судився і кошти не отримав, дехто ділянку не отримав або підряд на роботи, у когось особиста образа за нездійсненні амбіції і так далі, тобто тільки особисті претензії, прикриваючись, як зазвичай "захистом інтересів громади"".


Щодо звинувачень на свою адресу у порушенні вимог закону зауважив:

"Відповідно до Постанови Кропивницького апеляційного суду від 22.06.2022 року секретаря Світловодської міської ради Тетяниченко В.А. було визнано винним у вчинені адміністративного правопорушення пов’язаного з корупцією, передбаченого ч.2 ст.172-4 КУпАП, провадження закрито, до адміністративної відповідальності не притягнуто. Підстави для припинення повноважень секретаря міської ради відсутні!"

МАТЕРІАЛ ЗА ТЕМОЮ: Ну що ж, нарешті маски скинуті, панове! Або як 18 "обраних" лицемірів секретаря знімали


Депутати

Маліцький пропонує депутатам визначитися: «Або працюємо, або складаємо свої повноваження»

Лише за місяць, 28 листопада, депутати, які проголосували "за" припинення повноважень секретаря, оприлюднили своє відеозверннення, у якому вони заявили, що не мають права працювати в одній сесійній залі із секретарем-корупціонером:

"Міський голова ігнорує рішення більшості депутатів та покриває корупцію у міській владі. Ми не маємо права працювати в одній сесійній залі із секретарем-корупціонером Віталієм Тетяниченком! Після виконання міським головою рішення сесії про дострокове припинення повноважень секретаря міської ради, ми у будь-який час готові продовжити роботу".


МАТЕРІАЛ ЗА ТЕМОЮ: Депутати міської ради відмовляються працювати



Відтоді зібрати кворум не вдалося жодного разу.

Попередня спроба зібрати депутатів на 36 чергову сесію Світловодської міської ради відбулася 17 січня 2023 року. На порядок денний сесії було винесено 57 проєктів рішень, а основним питанням — бюджет Світловодської міської територіальної громади на 2023 рік. Із 34 депутатів на сесію з’явилися лише 15.

Відсутніми були представники політичних партій "Батьківщина", "За Майбутнє", "Європейська Солідарність та "Сила і Честь", зокрема (в алфавітному порядку): Вікторія Атамась, Юрій Булаєнко, Валерій Гончаров, Марія Дмитренко, Роман Домбровський, Олена Жмуріна, Тетяна Красюк, Данило Медяник, Юрій Новак, Олександр Ода, Володимир Похілов, Леонід Пащенко, Анна Русавська, Віталій Федорус, Роман Шумейко та Віталій Юшко.


Хто мої депутати?


Військова адміністрація

Згідно із Законом "Про місцеве самоврядування в Україні", сесія міської ради має скликається не менше одного разу на квартал (три місяці). Якщо ж цього не відбувається (наш випадок), то за поданням обласної державної (зараз — військової) адміністрації Президентом України може бути ухвалене рішення про утворення військової адміністрації населеного пункту.

Військову адміністрацію населеного пункту очолює начальник, який призначається на посаду та звільняється з посади Президентом України за пропозицією відповідної обласної державної адміністрації.

Військові адміністрації населених пунктів, утворені у зв’язку з нескликанням сесії ради, здійснюють свої повноваження до дня першого засідання першої сесії відповідної ради обраної після скасування воєнного стану.

Позиція голови Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрія Райковича, який, власне, і має ухвалити рішення щодо утворення військової адміністрації у Світловодську, невідома, коментарів або заяв щодо цього в офіційних джерелах наразі немає.

Коментуючи ситуацію, що склалася у Світловодській міській раді виданню "Світловодськ вечірній", один із депутатів зауважив:

"Коментувати нічого, дограються до військової адміністрації, на цьому проблема і вирішиться".


Що, на вашу думку, станеться на завтрашній сесії міської ради?


Усього проголосувало: 34 користувачів



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top