Четвер, 02 травня 2024

^ Реклама ^
Добрі справи

Разом до перемоги: 10 місяців невпинної боротьби Новина з фото

Разом до перемоги: 10 місяців невпинної боротьби
За декілька тижнів — Новий рік, і вже майже рік, як триває найбільша війна за останні десятиліття. Це був найскладнійший і настрашніший рік для України та світу.
Завдяки нашим захисникам і захисницям ми можемо жити у вільній та незалежній країні, щодня бачити усмішки наших дітей, творити, радіти, любити, працювати, інколи на межі наших можливостей, і робити звичні для кожного речі. Завдяки ним ми можемо писати для вас, а ви читати "Вісник Кіровоградщини".
Також поруч із нашими неймовірними захисниками є ще ті, хто бореться за нашу країну в тилу. Це благодійники, волонтери, відповідальні бізнеси, ДСНС, енергетики, комунальні служби та усі, хто своїми діями наближає нашу перемогу.
^ Реклама ^

За ці майже 10 місяців війни кожен гуманітарний штаб на Кіровоградщині прийняв сотні тисяч переселенців, а місцеві господині приготували тисячі кілограмів їжі для захисників. Більшість людей хоча б раз долучалась до зборів, щоб дістати найнеобхідніше для бригад та батальйонів, робили сітки на початку війни і окопні свічки зараз.

Із першого дня війни Кіровоградщину, фронт і наших захисників та захисниць підтримує народний депутат Олесь Довгий і Фонд родини Довгих "Можемо Разом". У перший тиждень початку російської агресії родина Довгих разом із партнерами придбали та передали на передову мобільну хірургію вартістю 600 тис. доларів. Вона працює на передовій і до цього часу, а кількість врятованих життів завдяки хірургійній сягає понад тисячу. Кожного дня вантажівки з усім необхідним направлялись зі Світловодська до Харкова, Запоріжжя, Миколаєва, Чернігова, окупованих територій Київщини з гуманітарною допомогою для місцевих жителів.

"Із першого дня війни ми зберегли усі робочі місця, продовжили працювати і сплачувати податки, підтримуючи економіку країни. Уся наша родина одразу вирішила усі сили спрямувати на допомогу фронту, військовим та на підтримку вимушених переселенців. За майже 10 місяців війни ми направили на благодійність понад майже 400 мільйонів гривень. Серед яких 40 мільйонів — власних коштів і 350 мільйонів — наших друзів та партнерів. Ми спрямовували і продовжуємо спрямовувати наші ресурси на те, щоби якомога швидше наблизити нашу Перемогу. У нашому фокусі постійна підтримка військових, добровольчих батальйонів, захист та збереження українських пам’яток. Окрім цього, мій тато Станіслав Довгий, президент Малої академії наук України, ні на день не зупинив роботу із талановитою молоддю. Завдяки злагодженій роботі усієї команди МАНу винаходи манівців відправились у космос на ракеті FALCON-9. Уже декілька музеїв науки МАН відкрили на заході, щоби кожна дитина, яка знайшла прихисток там, мала можливість вчитись і досліджувати науку. У планах відкрити до десяти таких музеїв. І це лише частина нашої роботи, яку ми не припиняємо. Щиро дякую нашим партнерам, команді та однодумцям, завдяки яким нам вдається реалізовувати усі наші ініціативи, бо разом ми здатні більше, ніж поодинці", — розказав Олесь Довгий.


Разом до перемоги: 10 місяців невпинної боротьби

Також нардеп поділився і найбільшими реалізованими проєктами. Коротко розповімо про них:
  • Сучасна мобільна хірургія для ЗСУ вартістю понад 15 мільйонів гривень з перших днів війни на передовій рятує життя наших захисників.
  • Доставили в Україну новітній реагент, який дозволить отримати більше 10 млн літрів чистої води в польових умовах тим, хто відрізаний від нормального водопостачання у містах та на лінії фронту. Наразі усі реагенти передали до ДСНС, звідки вони доставляються у критичні точки.
  • Майже 40 000 кг продуктів направили для медичного батальону Госпітальєри, вартістю понад 2 000 000 гривень, щоб закрити місячну потребу у харчуванні для 500 парамедиків батальйону. А також започаткували благодійний проєкт підтримки батальйону, у якому зібрали 1 млн грн на турнікети, а родина Довгих додала подвоїла цю суму, додавши від себе ще 1 млн грн.
  • Для 118 лікарень направили необхідні ліки, вартістю 210 млн грн за підтримки Православної церкви України та Митрополита Епіфанія, Ukrainian Orthodox Church of the USA та Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка.
  • Підтримка проєкту #ArmWomenNow, що має на меті забезпечити жінок на передовій першою жіночою формою. До цього часу захисницям видавали лише чоловічу форму. І #ArmWomenNow це вже змінює. Родина Довгих перерахувала 500 тис. грн на проєкт, залучила 500 тис.
    партнерських коштів і відкрила збір, до якого можна долучитись за посиланням: armwomen.mozhemo.fund.
  • Допомогли Національному науково-природничому музею НАН України та Інституту математики НАН, що постраждали від вибуху у центрі Києва 10 жовтня. У музеях спільними зусиллями швидко встановили тимчасові віконні перекриття, чим уберегли унікальні колекції. Згодом Фонд "Можемо Разом" зібрав на встановлення нових вікон і перерахував 1,5 млн грн музею. Завдяки роботі Фонду засклили усі вибиті вікна в Інституті математики.
  • Захистили від можливих руйнувань історичні пам’ятники засновникам Києва, що на набережній та майдані Незалежності, а також ікони на Золотих Воротах та багато іншого.
  • 374 сучасні рації DMR стандарту вартістю понад 4 млн грн придбані та передані для зміцнення комунікаційної складової тактичної ланки ЗСУ.
  • Придбали монокуляр нічного бачення AGM PVS-14 для бійців батальйону "Стугна". Його вартість 80 тис. грн. Цей пристрій виконано на замовлення Міністерства оборони США і він відповідає військовим стандартам якості.
  • Долучились до збору на ретранслятор (перерахували 40 тис. грн) для рацій Motorola SLR5500 UHF Repeater. Ретранслятор працюватиме на Донецькому напрямі і покращуватиме координацію воїнів 204-го батальйону 241 бригади.
  • Підтримали проєкт "DITY.HELP" і перерахували 250 тис. грн для допомоги дітям війни з України, які побували в окупації, залишилися сиротами, втратили можливість отримувати освіту.
  • Доставили 5 тисяч літрів безспиртової дезінфікуючої рідини від австрійської компанії BASU вартістю більше 1,5 млн грн і передали на потреби Міністерства охорони здоров'я України. Далі її розподілили між лікарнями, госпіталями, хірургічними відділеннями, де щодня оперують поранених.
  • Ліки на суму 4 млн грн передали для хірургів Київської міської клінічної лікарні №6, однієї з військових частин Василькова, Спілки учасників АТО
    м.Жашкова, дитячої хірургії Охматдиту та багато іншого в партнерстві з австрійською колегою Таїсією Руснак.
  • Направляли щоденні вантажівки із допомогою для тих, кого війна позбавила даху над головою та їжі. Кіровоградщина, Харків, Запоріжжя, Чернігів, Одеса, Буча та Ірпінь на Київщині та десятки інших міст та селищ. Це більше 200 000 кг різних продуктів харчування та одягу.
  • Закупили пікапи та джипи для наших захисників а також броньовані мікроавтобуси.
  • Перерахували 630 тис грн на придбання БПЛА "Валькірія" Благодійному фонду Сергія Притули, у проєкті від галереєї ДУКАТ.
  • 2000 рюкзаків з одягом та всім необхідним передали переселенцям Кіровоградщини разом із партнером Джинною із Австрії.
  • Направили 500 000 грн на евакуацію та транспортування світом дітей, що залишились розірваними з батьками через початок бойових дій.
  • Передали 500 000 грн на підтримку Олександрійської вертолітної бригади.
  • Більше 1 000 000 грн на допомоги іншим фондам (від 10 до 300 тис грн).
  • Потужний генератор передали для центральної районної лікарні Олександрівської ТГ.

Але війна і досі триває, наші хлопці та дівчата докладають неймовірних зусиль на фронті, а волонтери, меценати, благодійники, бізнесмени роблять усе можливе для забезпечення нашого війська усім необхідним, аби ми якомога скоріше святкували нашу Перемогу. Редакція газети "Вісник Кіровоградщини" дякує і вклоняється кожному.

Разом — ми сильні, обов’язково переможемо!


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top