Субота, 04 травня 2024

^ Реклама ^
Добрі справи

Волонтер з Олександрівки змагається за грант, аби виготовляти каші військовим

Волонтер з Олександрівки змагається за грант, аби виготовляти каші військовим
В Україні триває проєкт "Фудбудуємо майбутнє", який підтримує маленькі українські господарства. Участь у ньому бере Микола Смоляр (на фото) — волонтер з Олександрівки Кропивницького району. Його ціль — готувати для бійців на передовій каші, які можна швидко нагріти завдяки продуманій технології.
^ Реклама ^

Микола Смоляр, який з початком російської агресії вимушено переїхав із міста Дніпра до селища Олександрівки, віднайшов спосіб, як саме він і його сім’я допомагатимуть фронту. Вони виробляють готові каші в термопакетах, які можна розігріти або теплом тіла, або за допомогою невеликої кількості води: в окремий спеціальний пакет кладуть нагрівач по типу карбіду, додають будь-яку доступну воду і ставлять туди герметично упаковану кашу. Через 15 хвилин вона стає гарячою.

Вміст пакету: каша, засмажка, вода, сіль. Термін придатності — до 2 років. Особливих умов зберігання не потрібно. Така їжа найбільш популярна серед розвідників і тих, хто працює на нулі, де не можна розпалювати вогнище. Понад тисячу порцій, гроші на які виділяв і сам розробник технології, і волонтери, і місцеві підприємці, передали бійцям волонтери Спілки учасників АТО та волонтерів Олександрівського району "Нескорені", членом якої є й Микола Смоляр.

Із настанням холодів бійцям в окопах все важче забезпечити себе теплою їжею. Аби збільшити виробництво смачного і зручного у споживанні продукту, ініціативні олександрівці подали заявку на всеукраїнський проєкт підтримки гастропідприємців "Фудбудуємо майбутнє". За його умовами п’ять учасників отримають гранти по 50 000 гривень кожен, одного з переможців оберуть шляхом народного голосування. На сьогодні свої заявки подали понад 50 крафтових виробників, які постраждали від війни. Микола Смоляр впевнено тримається у першій п’ятірці, але поки не лідирує в народному голосуванні. Тож "Нескорені" просять зайти на сайт "Фудбудуємо майбутнє", знайти там презентацію олександрійської каш і проголосувати до 15 листопада, аби українці бійці й бійчині були смачно нагодовані.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top