Субота, 27 липня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Влада

У Світловодську міський голова виштовхав зі свого кабінету редакторку місцевої газети Новина з фото

У Світловодську міський голова виштовхав зі свого кабінету редакторку місцевої газети
Голова Світловодської міської громади Андрій Маліцький виштовхав зі свого кабінету редакторку останньої працюючої місцевої газети "Світловодськ вечірній" Тетяну Дроздову, а підтримав його у цьому секретар міської ради Віталій Тетяниченко.
^ Реклама ^

Тетяна Дроздова в деталях описала цю ситуацію на офіційному сайті видання. Андрій Маліцький у свою чергу на своїй сторінці у фейсбуці розмістив "короткий коментар" (дослівно), у якому виклав свою точку зору. Тож, усі охочі можуть ознайомитися з цими дописами.

Отже, міського голову обурило те, що передплатники "приватної" (дослівно, про це згодом) газети, які виявили бажання отримувати газету адресно (без платних послуг пошти), отримують її у чергового адмінбудівлі (до речі, серед передплатників є і працівники виконкому). Маліцький "конфіскував" у чергового газети передплатників та зник у напрямку свого кабінету.

Тут варто пояснити читачеві, що газета "Світловодськ вечірній" (якій, до речі, цього року виповнився 31 рік!) з перших днів своєї роботи розташовувалася у стінах адмінбудівлі. Читачі, переважна більшість яких люди поважного віку, за ці роки звикли отримувати газету щочетверга у одному і тому ж місці. Це для них була щотижнева традиція — сходити за "вечіркою" вранці четверга.

З приходом на посаду нового міського голови Андрія Маліцького, який, до речі, раніше був регулярним гостем цього видання — як кабінету редакторки, так і друкованої версії газети, усе змінилося — наприкінці 2021 року редакторку "Світловодська вечірнього" Тетяну Дроздову письмово попередили про те, що міська влада не має бажання продовжувати договір оренди приміщення, яке 30 років займала редакція "СВ".

Але історія газети на цьому не закінчилася. Наразі редакція розташовується у новому приміщенні, до нового розташування якого вже звикли постійні читачі видання і залюбки щочетверга приходять та отримують свої примірники, заощаджуючи на послугах пошти. Але є такі, які за станом здоров’я не можуть долати новий маршрут, тож попросили залишати їм газети у звичному для них місці — в адмінбудівлі. Тобто Маліцький позбавив цих літніх людей цієї можливості.

Що ж до "приватної" газети, то міському голові варто б знати про те, що всі (!) друковані видання декілька років тому пройшли процедуру роздержавлення, змінили статус та стали приватними. Щоправда, для багатьох видань Кіровоградщини (та й інших областей) роздержавлення відбулося лише на папері, і вони продовжують співпрацювати з міською владою. У нашому випадку новий міський голова з перших днів розірвав будь-які відносини з "СВ", а згодом почав співпрацювати з іншими виданнями, які наразі не виходять друком. Тож висвітлення діяльності міської ради здійснюється лише на офіційному сайті, який має дуже погану відвідуваність, наповнюваність, та через особистих прихильників голови у соцмережах, які, власне, зараз почали всіляко захищати Маліцького.

Обурна поведінкою голови, редакторка "СВ" завітала до кабінету Маліцького з єдиним проханням — повернути "конфісковані" газети. Ніякого конфлікту могло б і не статися, але міський голова почав спілкування на підвищених тонах:

"Чого ви їх (газети — Ред.) сюди (в адмінбудівлю — Ред.) заносите? Вийдіть, будь ласка, звідси! Виходьте бігом! Виходьте бігом!".


Після чого буквально почав виштовхувати жінку зі свого кабінету, яка теж не стримуючи емоцій наполягала на тому, щоб голова прибрав від неї свої руки.

Згодом голова розмістив "короткий коментар" (цитата), у якому замість того, щоб мужньо визнати факт того, що він трохи погарячкував, що не варто було виштовхувати жінку з кабінету та й взагалі торкатися її руками, він у властивій йому манері "направив звернення, вжив заходів" (цитата), а крім того нагадав "про журналістські стандарти, професійну етику та елементарну мораль" (цитата).
  • Нравится
  • 2


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.


Партнери:


Top