Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Події

Що з опаленням у Світловодську? Аналіз офіційних заяв та повідомлень Новина з фото

Що з опаленням у Світловодську? Аналіз офіційних заяв та повідомлень
Область звітує про те, що Кіровоградщина вже на завершальному етапі з підготовки до опалювального сезону, ВАТ "Кіровоградгаз" повідомляє про те, що теплопостачальні підприємства області заборгували йому за спожитий природний газ мільярд гривень, місцева влада з питань підготовки міста до нового опалювального сезону на своєму офіційному сайті нічого не повідомляє, "Світловодськпобут" констатує, що заклади, підпорядковані міському управлінню освіти, до опалювального сезону 2021/2022, не готові, а у Павлівці та Озерах банально відсутні договори з теплопостачальним підприємством та акти готовності теплового господарства, тож у цих закладах існує реальна загроза зриву освітнього процесу, а частка громади у статутному капіталі СП ТОВ "Світловодськпобут" знову перейде до Олександра Яременка. Про все це читайте у нашому матеріалі.
^ Реклама ^

Кіровоградська ОДА

На Кіровоградщині завершуються роботи з підготовки до опалювального сезону.

Про це під час тематичної апаратної наради 6 вересня повідомила директор департаменту ЖКГ Кіровоградської облдержадміністрації Ольга Довжук.

Що з опаленням у Світловодську? Аналіз офіційних заяв та повідомлень
Апаратна нарада


За словами Довжук, стан підготовки до опалювального сезону в області становить 90,4%. Крім цього, на 88,7% проведені роботи у воднопровідно-каналізаційному господарстві, на 81,3% — житловому господарстві та 86,9% — дорожньо-мостовому господарстві.

Директор департаменту ЖКГ також зазначила, що наразі підготовлений 591 заклад соцсфери, мова йде про школи, дитячі садки та лікарні. Для цих закладів заготовлено 8,8 тисяч тонн вугілля, а також дрова та альтернативні види палива.

Загалом на заходи з підготовки до опалювального сезону спрямовано майже 115 мільйонів гривень.

За даними ВАТ "Кіровоградгаз", заборгованість теплопостачальних підприємств області за послугу з розподілу природного газу складає 89,1 мільйонів гривень.

Що з опаленням у Світловодську? Аналіз офіційних заяв та повідомлень
Ольга Довжук


"Для врегулювання питання зазначеної заборгованості Уряд прийняв Закон України "Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу". Ним передбачено узгодження та компенсація різниці між фактичними витратами та встановленими тарифами, що виникли з 1 січня 2016 до 1 травня 2021 років та реструктуризація заборгованості і списання штрафних санкцій, нарахованим підприємствам станом на 1 травня цього року", — зазначила Ольга Довжук.


Тож нині облдержадміністрація планує сформувати територіальну комісію та завдання для органів місцевого самоврядування Кропивницького, Олександрії, Долинської та Світловодська — максимально співпрацювати з теплопостачальними підприємствами для оформлення усіх документів та отримання різниці у тарифах.

8 вересня заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Поліщук особисто перевірив стан готовності до опалювального сезону закладів освіти у Світловодській територіальній громаді.

Що з опаленням у Світловодську? Аналіз офіційних заяв та повідомлень
Сергій Поліщук особисто перевірив стан готовності до опалювального сезону


Під час перевірки виявили недоліки у ході підготовки до опалювального сезону Павлівського НВО з філіями, в тому числі в селі Озера — тут нині відсутні договори з теплопостачальним підприємством та акти готовності теплового господарства. Тож існує реальна загроза зриву освітнього процесу.

Крім цього, Сергій Поліщук спільно з представниками обласної влади перевірили інформацію, зазначену місцевою владою, щодо планів на встановлення нових котлів. Наразі відсутня проектно-кошторисна документація та інші документи, необхідні для отримання дозволів на початок робіт по встановленню котлів.

У результаті Сергій Поліщук доручив розробити та надати облдержадміністрації детальний графік робіт по монтажу та запуску нової котельні з включенням розробки та затвердження проектно-кошторисної документації.

Крім цього, представники ОДА та Кіровоградської обласної ради проінспектували НВК №4 у Світловодську, де перевірили стан харчоблоків та їдалень, а також провели роз’яснювальну роботу щодо імунізації педагогів.

Що з опаленням у Світловодську? Аналіз офіційних заяв та повідомлень


"Світловодськпобут"

Тим часом комісія СП ТОВ "Світловодськпобут" констатує: заклади, підпорядковані міському управлінню освіти, до опалювального сезону 2021/2022, не готові, повідомляється на офіційному сайті підприємства.

Отримавши лист-звернення від керівництва світловодських освітян, головний інженер і начальник теплової інспекції "Світловодськпобуту" Анатолій Могильний і Неля Печур відповідно, спільно з двома представниками господарчої групи управління освіти, 26-31 серпня обстежили дитячі садки та загальноосвітні школи на предмет їх готовності до грядущого опалювального сезону. Всього було обстежено теплові рамки 24-х об’єктів...

Що з опаленням у Світловодську? Аналіз офіційних заяв та повідомлень

Якщо коротко, жоден з обстежених освітніх закладів до роботи в осіннє-зимовий період не готовий. Зупинятися на кожному з них з переліком неготовності потреби немає — приписи надано освітянам. Причому, зазначають тепловики, приписи і зауваження повторюються з року в рік, а віз, як-то кажуть, і нині там. Спільною "болячкою" освітніх закладів є проблемні засувки: одні не закриваються, інші, навпаки не відкриваються та крилеві крани, що мають розподіляти теплоносій по всій площі будівлі. В окремих закладах, наприклад, у таких "габаритних" ЗОШ №№7 та 9 порушено циркуляцію теплого повітря у приміщеннях, що знижує у середньому до 70% їх теплозабезпечення. До того ж у сьомій школі батареї опалення щільно обшиті дерев’яним каркасом з круглими отворами. Можливо, так естетично привабливіше, але така естетика значно зменшує тепловіддачу, а у фойє дев’ятої школи замалі тамтешні батареї аж ніяк не відповідають площі цього самого фойє. І так з року в рік!

Втім, батареями займатися вже ніколи — холоди на носі. А от з засувками треба би поспіти до 15 вересня — саме з цього дня "Світловодськпобутом" заплановані гідравлічні випробування. Якщо у минулі роки все якось обходилося "на авось", то цьогоріч...

А ще (окрім засувок і крилевих кранів) до 15 вересня можна встигнути й "продути" чавунні батареї, які у деяких школах і дитячих садочках забиті далі нікуди.


Адвокат Іван Летюка

Незабаром частка громади у статутному капіталі СП ТОВ "Світловодськпобут" перейде знову до Яременко О.С.

Про цей на своїй сторінці у фейсбуці повідомляє адвокат Іван Летюка та цитує ухвалу суду:

Що з опаленням у Світловодську? Аналіз офіційних заяв та повідомлень


Міська влада

На офіційному сайті нам не вдалося знайти жодної інформації з приводу підготовки Світловодська до нового опалювального сезону. Про перевірку стану готовності до опалювального сезону закладів освіти у Світловодській територіальній громаді, яку 8 вересня провів Сергій Поліщук теж жодної інформації. Так само немає ані заяви, ані відповіді на констатацію "Світловдськпобуту" про те, що заклади, підпорядковані міському управлінню освіти, до опалювального сезону 2021/2022 не готові. Звичайно, про втрату частки громади у статутному капіталі СП ТОВ "Світловодськпобут" теж вирішили промовчати.

Що з опаленням у Світловодську? Аналіз офіційних заяв та повідомлень

Сьогодні, 10 вересня, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Світловодської міської ради, але у його порядку денному теж жодного слова про опалення.

Варто зазначити, що вже традиційно кожна нова влада у місті створює нові та дороговартісні інформаційні ресурси, на підтримку яких постійно витрачаються чималі бюджетні кошти. Сьогодні ми маємо і новий інформаційний сайт, і офіційні сторінки у Facebook, Instagram та навіть канали у YouTube та Telegram, також влада співпрацює з лояльно налаштованим до себе друкованим виданням, яке отримує 100% замовлення на розміщення офіційної та регуляторної інформації. Але чи стало простіше від цього отримувати необхідну та актуальну інформацію вчасно? Чи не дарма були витрачені кошти громади на створення, обслуговування та підтримку цих інформаційних ресурсів? Відповідь очевидна.

Що з опаленням у Світловодську? Аналіз офіційних заяв та повідомлень

Що з опаленням у Світловодську? Аналіз офіційних заяв та повідомлень

Що з опаленням у Світловодську? Аналіз офіційних заяв та повідомлень

Що з опаленням у Світловодську? Аналіз офіційних заяв та повідомлень



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top