Вівторок, 19 березня 2024
Корисна інформація

На Кременчуцькій ГЕС заспокоїли жителів Світловодська, що паводків не буде Новина з фото

На Кременчуцькій ГЕС заспокоїли жителів Світловодська, що паводків не буде
Жителів Світловодська та інших прибережних районів Дніпра заспокоїли, що цьогоріч паводків не буде, а Кременчуцька ГЕС не планує холостих скидів через затвори водозливної греблі.


Про це повідомив головний інженер гідроелектростанції Віктор Василенко.

"Щороку філія "Кременчуцька ГЕС" ПрАТ "Укргідроенерго" здійснює планову підготовку до весняного водопілля: перевіряються підйомні механізми, затвори і сміттєзатримуючі решітки, здійснюється огляд гідротехнічних споруд по напірному фронту, обстежуються дамба і дренажні канали. Ми виконали всі намічені заходи з підготовки основного і допоміжного обладнання до пропуску водопілля. Тому жителям прибережних районів Світловодська та садівникам ліво- і правобережних ділянок не варто боятися підтоплень", — зазначив Віктор Василенко.


Головний інженер також наголосив, усі гідроспоруди мають працездатний стан, відповідають проектним вимогам і можуть виконувати своє функціональне призначення в заданих режимах.

"Тож пропуск весняного водопілля через водосховища Дніпровського каскаду не матиме негативного впливу на об'єкти господарювання та інфраструктури", — підсумував він.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top