Субота, 27 квітня 2024

^ Реклама ^
Надзвичайні пригоди

Ситуація з водопіллям поступово стабілізується — КремГЕС Новина з фото

Ситуація з водопіллям поступово стабілізується — КремГЕС
Рівень водопілля у межах Світловодської та Кременчуцької громад не принесе загрози промисловим, сільськогосподарським та житловим об'єктам.
^ Реклама ^

Про це повідомляє пресслужба Кременчуцької ГЕС.

Паводок, який цьогоріч побачили мешканці придніпровських регіонів, буває раз на десять років. Причина природня — велика кількість води та снігу з Росії та Білорусі.

Про це говорив на спільній нараді з представниками Кременчуцької ОВА директор філії Кременчуцька ГЕС Сергій Яременко.

"Максимальний рівень води в районі Кременчука може бути за проєктом 71 м, наразі він коливається в межах 67 м. І вже при цьому затоплює деякі низини, де взагалі будувати містянам було заборонено.

Є схеми затоплення під час паводку, на них зображено, де будувати заборонено. Але в наявності маємо іншу ситуацію, коли люди не дотримуються правил забудови. І наслідки, на жаль, ми бачимо.

На сьогодні, перша хвиля водопілля позаду. Рівень води поступово спадає. За прогнозами фахівців, формується друга хвиля водопілля. Але вже ці коливання мають бути меншими. Частину води залишать в Кременчуцькому морі, яке ще трохи має запас для заповнення, а частину спустять далі на південь", — зазначив під час наради директор гідроелектростанції.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top