Субота, 20 квітня 2024
Люди

Олена Анісімова: «У моєму кабінеті подології чисто так, що я можу ходити по підлозі босоніж» Новина з фото

Олена Анісімова: «У моєму кабінеті подології  чисто так, що я можу ходити по підлозі босоніж»

Догляд за собою — це не лише краса та позитивний настрій, а й здоров’я та хороше самопочуття, вважає Олена Анісімова. Її кабінет подології та естетики у Світловодську працює із серпня 2020 року. Тут усе біле: від стін до одягу фахівчині. Інакше ніяк, бо головне — безпека відвідувачів, які часто приходять з непростими ураженнями шкіри та нігтів стоп і рук.


— За освітою я фельдшерка, закінчила Кременчуцький медичний коледж, бо з дитинства подобалося допомагати тваринам і людям, особливо лікувати рани, — розповідає Олена Олександрівна. — Мій тато був стоматологом, я теж хотіла бути лікаркою, утім вступити до вишу не склалося. Медичний стаж — майже 19 років. Працювала медсестрою у відділеннях травматології та реанімації Світловодської центральної районної лікарні, останні три з половиною роки — фельдшеркою швидкої допомоги. Та минулого літа вирішила змінити роботу, хоч це рішення далося важко.

Я довго працюю у сфері медицини і маю великий досвід. Але куди дівати цей корисний багаж? Спочатку займалася естетичним манікюром, а коли звернула увагу на подологію, то зрозуміла, що ця справа мене цікавить і в ній є куди розвиватися, а ще тут я можу сама приймати клінічне рішення і надавати допомогу. Я пройшла навчання (курси можуть проходити особи з медичною освітою або ж ті, хто опанував апаратний медичний педикюр з основами подології, але в такому випадку дозволено робити не всі маніпуляції). Сертифікати офіційно дають право працювати з певною проблематикою. Але те, що у свій час я працювала з ранами, опіками, перев’язками, що розумію природу перебігів процесів в організмі, дає мені глибинне розуміння того, як вирішити проблему у подології.

Олена Анісімова: «У моєму кабінеті подології  чисто так, що я можу ходити по підлозі босоніж»
Олена Анісімова


Чому є сенс звертатися до подолога, а не до дерматолога чи хірурга?

Я так само, як і лікарі цих спеціальностей, збираю анамнез, з’ясовую причини виникнення проблеми і надаю допомогу. Але наші протоколи обробки, скажімо, бородавок чи уражених грибком нігтів відрізняються від протоколів, за якими працюють згадані лікарі: подологи роблять це більш щадними методами. У кабінеті подолога усі процедури безболісні, хіба що дещо неприємні, так що проходять без використання анестезії. Часто кажуть:

"Я так боявся! А виявилося усе так просто".


Олена Анісімова: «У моєму кабінеті подології  чисто так, що я можу ходити по підлозі босоніж»
Кабінет подології та естетики Олени Анісімової


Нерідко пацієнти приходять за гігієнічною обробкою, а в ході роботи виявляємо більшу проблему, коли, наприклад, є підозра на грибкові захворювання нігтів чи шкіри або складні види бородавок, які свідчать про внутрішні захворювання чи ослаблений імунітет. Тоді я відправляю на консультацію до спеціаліста, але залишаюся на зв’язку з пацієнтом: цікавлюся результатом прийому, доконсультовую, рекомендую корекційну систему під моїм спостереженням. Повне позбавлення від проблеми за умови дотримання усіх рекомендацій триває від 8 місяців до 1,5-2 років в залежності від ступеня ураження і наявності супутніх захворювань. Так, це не швидко, але варте того.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабінет подології та естетики Олени Анісімової

Коли збираєтеся на прийом, не треба ніякої підготовки. Найкраще, що ви можете зробити, — це не робити нічого: не обрізати, не вирізати, — так мені буде легше встановити діагноз. І не займайтеся самолікуванням! Щоб уникнути проблем, приходьте на огляд до подолога раз у два чи три місяці.

Олена Анісімова: «У моєму кабінеті подології  чисто так, що я можу ходити по підлозі босоніж»
Олена Анісімова


Для огляду і процедур користуюся одноразовими інструментами та тими, які підлягають стерилізації. Санітарна обробка поверхонь і стерилізація інструментів у кабінеті відбувається за стандартами МОЗ України. Після прийому кожного пацієнта мені треба пів години, щоб обробити усі поверхні, продезінфікувати інструменти та підлогу, прокварцювати, провітрити. Прибираю сама, бо знаю, до чого я торкалася, щоб ретельно обробити ці місця. Чисто має бути так, щоб я могла ходити по кабінету босоніж. До гігієни й санітарії ставлюся так, як ніби це я чи мої рідні користуються моїми послугами. Я люблю білий колір, маю чимало білого одягу, для мене білий підтверджує рівень чистоти.

Олена Анісімова: «У моєму кабінеті подології  чисто так, що я можу ходити по підлозі босоніж»
Олена Анісімова


Обмежень у віці жодних: я приймаю і маленьких дітей, і людей у літах. Завжди прагну встановити довіру, бо дорослі, окрім фізичного дискомфорту від проблеми, елементарно її соромляться. З дітьми я спілкуюся на рівних. Коли вони пручаються, не дозволяю батькам тримати їх насильно, адже дитина отримає шок і в подальшому буде боятися усіх лікарів. Таким чином знайомлю людей з цією сферою послуг. бо навіть не все моє оточення сприйняло моє нове заняття серйозно. Їх можна зрозуміти, бо у нашій країні ця професія не дуже поширена і тільки починає свій розвиток, хоча професійний догляд за ногами існував ще у Стародавньому Єгипті. Особливо важливою була підтримка чоловіка Михайла. Першими пацієнтами стали родичі та друзі. Уже з’явилися і постійні клієнти.

Для роботи напрацювала ефективний графік роботи: понеділок-середа, п’ятниця-субота. Четвер у мене день для самоосвіти, а неділю присвячую сім’ї. Рік як займаюся йогою. Разом з чоловіком люблю здійснювати прогулянки на мотоциклах, відпочивати на природі з палатками, рибалити та й просто споглядати красоти. Буває, їздимо в Карпати чи на моря дикунами — щоб було поменше людей і побільше єдності з природою. Була ідея переїхати у велике місто, але я обрала свій затишний Світловодськ, в якому і навколо якого багато природи, яка дозволяє підзарядити душу енергією.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top