Вівторок, 23 квітня 2024
Тетяна Дроздова ТОП-новини

У Світловодську та Світловодському районі ситуація з COVID-19 стабільна і керована Новина з фото

У Світловодську та Світловодському районі ситуація з COVID-19 стабільна і керована
Жодного випадку захворювання на COVID-19 у Світловодську та Світловодському районі на 22 квітня не виявлено. 5 позитивних результатів, що показали експрес-тести, не підтвердилися більш досконалим дослідженням в обласній лабораторії. Такою позитивною новиною з нашим виданням поділилися представники медичних закладів міста і району.


Світлана Березюк, керівник Центру первинної медико-санітарної допомоги Світловодського району повідомила, що випадків коронавірусної хзвороби у районі немає. На 14:00 22 квітня 30 людей пройшли експрес-тести, усі результати негативні. Саме 22 квітня мобільна бригада Центру працює у Калантаєві, Великій Андрусівці, Григорівці, Іванівці з метою обстеження людей з підозрою на коронавірус, тож кількість використаних експрес-тестів збільшиться. У Центрі працюють 6 лікарів сімейної медицини, вони перебувають на постійному зв’язку з пацієнтами, з якими укладено декларації. На сьогодні усіма засобами захисту медперсонал забезпечений. Днями отримали другий транш благодійної допомоги за проєктом "Діємо разом" Благодійного фонду "Можемо разом" народного депутата Олеся Довгого та місцевих підприємців. Це були захисні екрани, маски, рукавички, антисептики тощо.

Майя Помазан, заступник головного лікаря Світловодської ЦРЛ з поліклінічного розділу роботи розповіла про те, що у медзакладі використано 32 швидких тести, з них 5 показали позитивний результат, але лабораторним шляхом ці результати не підтвердилися. 138 експрес-тестів є у наявності. На 22 квітня до ЦРЛ госпіталізовано 5 хворих на пневмонію, тестування проведено, результати — негативні. Засобами захисту медперсонал забезпечений, зокрема, завдяки благодійному фонду "Можемо разом".

Людмила Шумейко, керівник Центру первинної медико-санітарної допомоги міста Світловодська повідомила про те, що Центром використано 100 експрес-тестів, які були у наявності. Тепер у разі необхідності, медики будуть направляти матеріали (змиви) на більш досконале ПЛР-дослідження в обласну лабораторію. Засоби захисту є. Центру, як і решті закладів надав допомогу фонд "Можемо разом", ПП "Віктор і К", дещо закупили за власний рахунок.

Проте оптимістична місцева інформація поряд з обласною статистикою захворювань і ситуацією у сусідньому місті викликає здивування. В області станом на 22 квітня лабораторним методом підтверджено 251 випадок захворювання на коронавірус, 7 зареєстрованих випадків COVID-19 — у Кременчуці. Чи то незначну кількість людей обстежили на Світловодщині, чи тести неточні. Такі припущення висловлюють світловодці у соціальних мережах.

Між тим, не можна не погодитися з тим, що карантинні заходи дають свій результат. Школи, дитячі садки, заклади культури, значна кількість магазинів, ресторани і кафе — порожні. Переважна кількість людей перебуває у самоізоляції. Поодинокі перехожі на вулицях — у масках. Дороги, автобусні зупинки, під’їзди у житлових будинках дезінфікуються. У такому режимі Уряд пропонує нам жити до 11 травня, рішення про продовження карантину вже ухвалено.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top