Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Освіта

Навчальний рік у школах буде продовжено до 1 липня

Навчальний рік у школах буде продовжено до 1 липня
Про забезпечення освітнього процесу в умовах карантину та закінчення 2019-2020 навчального року у закладах освіти м. Світловодська — розповідає начальник управління освіти виконкому Світловодської міськради Геннадій Френкель.
^ Реклама ^

— Загальнонаціональний карантин, який мав тривати до 3 квітня, продовжено на 21 день — до 24 квітня включно. Відповідне рішення Кабінет Міністрів України ухвалив 25 березня 2020 року. До 24 квітня освітній процес у школах міста триватиме за дистанційною формою. Робота всіх працівників дошкільних, загальноосвітніх позашкільних закладів організована за окремим графіком та індивідуальними планами. Після закінчення карантину навчальний рік буде продовжено до 1 липня 2020 року відповідно до Закону України "Про повну загальну середню освіту".

Для учнів буде організовано коригуюче навчання: вчитель визначає теми, за якими є пробіли у знаннях та опрацьовує ті, які є складними для більшості учнів класу. Випускники 11-х класів також вчаться до кінця червня — коригують пробіли в програмі, готуються до ЗНО.

ЗНО буде проведено в останній тиждень червня і закінчиться орієнтовно у середині липня. Результати основної сесії ЗНО стануть відомі наприкінці липня. Вступна кампанія розпочнеться на початку серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Любомира Мандзій розповіла про закінчення навчального року, цьогорічне ЗНО, вступну кампанію і роботу шкіл в період карантину

У разі, якщо карантин буде продовжено: учні 1-9–х та 10-х класів закінчать навчання наприкінці травнята отримають відповідні документи. Державну підсумкову атестацію у 4-х та 9-х класах через епідеміологічну ситуацію буде скасовано. ЗНО для учнів 11-го класу розпочнеться, орієнтовно, у середині серпня і закінчується до середини вересня. Вступна кампанія завершиться до середини жовтня.

У 2020-2021 навчальному році перший місяць навчання буде коригуючим. Вчителі повинні будуть здійснити зріз знань, ідентифікувати теми, за якими є пробіли, та компенсувати їх упродовж першого місяця навчання. Сам навчальний рік 2020-2021 триватиме до кінця червня.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top