Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Відео Надзвичайні пригоди

У Світловодську горить міське сміттєзвалище Новина з фото Новина з відео

У Світловодську горить міське сміттєзвалище
Про це Суспільному розповів секретар Світловодської міської ради Юрій Сапьянов. За його словами, сміттєзвалище орендується містом більше сорока років, його площа більше трьох гектарів. Каже – за чотири доби гасіння пожежі витратили майже п’ятдесят тисяч гривень з міського бюджету. Гроші пустили на залучення техніки та паливо. Найближчої сесії міської ради, яка відбудеться завтра, проситимуть ще. Скільки, каже, ще рахують.
^ Реклама ^

Територія міського сміттєзвалища знаходиться за містом. Пожежі тут виникають протягом трьох років. Чому – розповідає Юрій Сапянов:

"Заходи, які мали проводитися, не проводилися, відбулося серйозне загоряння на великій території. Висновок спеціалістів - засипання грунтом і пошарова пересипка зараз не дадуть швидких результатів".


Загоряння гасять п’ятий день.

"Зараз оце все сміття ми засипаємо у відвал, засипаємо пошарово, щоб не було доступу кисню. Якщо ми все це згорнемо, законсервуємо, засипемо, воно не зможе загорітися. На новому майданчику будемо контролювати – як тільки накопичилося, будемо засипати" - говорить Юрій Сапянов.


Начальник Світловодського відділу поліції Андрій Гулий розповів, що з’ясовують, чому такі роботи не виконували ранше.

"Протягом минулого року надходило декілька заяв щодо того, що на сміттєзвалищі відбуваються пожежі, фактів підпалу там не було виявлено, тому що глибина загоряння близько тридцяти метрів. Ми проводимо перевірку за заявою громадян про нецільове використання коштів під час проведення робіт на міському сміттєзвалищі. Ніби проводилася робота, а насправді її фактично не проводили" - говорить Андрій Гулий.


За словами Юрія Сапьянова, завершать роботи на сміттєзвалищі щонайменше через десять днів.



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top