П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Влада Нам пишуть

Хто негідник або назад, у 2013 рік — з новими стандартами Новина з фото

Хто негідник або назад, у 2013 рік — з новими стандартами
Те, що міський голова Валентин Козярчук і його команда користуються подвійними стандартами в оцінці діяльності депутатів міської ради не є секретом. Люди, які здатні думати, спостерігають за риторикою міського голови, читають численні дописи "прес-служби" ( яку ніхто не створював), на сайті ради і в соціальних мережах, слухають одне і те ж під час "прямих ефірів" розуміють: тут щось не так.
^ Реклама ^

Ну не може бути такого, щоб одна людина прагнула творити добро людям, а більшість депутатів їй перешкоджали. Кожен депутат прагне зробити щось хороше для своїх виборців хоча б для того, щоб отримати їх довіру і на наступних виборах. Не знаю жодного, хто б хотів, щоб його вважали негідником. Але міський голова вперто доводить — тільки він один турбується про громаду, решта заважає йому невпинно йти вперед.

Я — головна посадова особа у місцевому самоврядуванні — постійно нагадує міський голова депутатам, правда визнає, що є ще кілька достойних людей: "помічник" Микола Калич, котрий дуже хотів стати членом виконкому, але провалився на сесіях неодноразово під час голосування; начальник загального відділу Олександр Возний, якого теж "прокотили" на посаду керуючого справами кілька разів; заступник з гуманітарних питань Ірина Щербина, роботу якої визнано незадовільною, а посаду скорочено; головний спеціаліст загального відділу (дивуюся, як їй вдалося перемогти на конкурсі без вищої освіти і досвіду роботи!) Юлія Абрамкіна, вона ж до смішного непрофесійна "прес-служба міського голови". Кілька залежних депутатів також входять до цієї когорти. Це насамперед директори комунальних підприємств "Добробут", "ККП", "Карат": Олег Долгий, роботу якого вже визнано незадовільною, та міський голова на це не зважає, підтримує, як може; Олександр Плахотний вже потонув у боргах і штрафах; Вадим Степанець тільки очолив збиткове підприємство, яке не веде ніякої діяльності; начальник юрвідділу за договором Ярослав Чаричанський (той, хто ніяк не виграє конкурс на свою посаду) та інші.

Дивним чином достойним став і секретар ради Юрій Сапянов, той, кому міський голова неодноразово погрожував дати у щелепу, оголошував, що не сяде з ним… на одному гектарі, не запрошував на наради, закидав судовими позовами. Побратими секретаря "роздухарилися" так, що усіх ділових людей-депутатів, котрі через завантаження на роботі не можуть відвідувати усі пленарні засідання (а їх близько 80 намагалися провести за 2 роки) вголос називають негідниками і поганцями під оплески керівництва. Правда, хтось з них перехитрив сам себе, вішаючи ярлики на груди більшості депутатів, під час затвердження бюджету 2018.

П’ять критиканів утрималися під час голосування за найважливіший і такий необхідний документ: "свободівці" Попічко, Ковальчук-Москаленко, Веремієнко, "укропівець" Степанець і "народна контролерка" Гуцаленко. Здавалося б, міський голова разом з секретарем ради повинні були обуритися: як так — не голосують за бюджет, негідники! Але ні — ці "герої" як і раніше, залишаються їхньою підтримкою і опорою, правильні депутати, просто тут критерії оцінки дещо змінилися. Негідники — це ті, хто не ходив на сесії, довів "до ручки" патріотів Світловодська так, що вони вирішили не голосувати за міський бюджет. Ну з ким не буває!

Днями одна справжня патріотка міста, яка багато років уважно слідкує за перебігом подій у міській раді, принесла мені вирізку з газети "Світловодськ вечірній" за 20 лютого 2014 року. У цьому номері пишуть про 52-гу сесію міської ради шостого скликання і оприлюднюють дані про присутність депутатів на пленарних засіданнях за 2013 рік. Так от тодішній депутат міськради Валентин Козярчук заслуговує на звання одного з кращих прогульників сесій: з 14 відвідав аж 4! Думаю, що не зважаючи на таку "активність", його ніхто не називав негідником, не принижував і не повчав, як треба піклуватися про громаду. Це новаторський підхід до справи нинішнього мера Валентина Козярчука.

Справжні лекції про світову політику і економіку він влаштовує щопонеділка у "прямому ефірі" по місцевому телебаченню, повчає, наставляє, критикує і запевняє світловодську громаду у своїй винятковій чесності і безкомпромісній боротьбі з ворогами. Між тим, забуває про такі дрібнички, як використання бюджетних коштів на численні суди (у 2016 році — 25,546тис. грн, у 2017 — 20,217тис. грн, не враховуючи зарплати і премії штатним юристам, транспортні витрати), нехтування законами і рішеннями міської ради, використання робочого часу свого і численних підлеглих для власної передвиборної кампанії.

Так, я не помилився, наш міський голова вже розпочав передвиборну кампанію. Недавній фальшстарт у день міста з Саакашвілі ще не забувся, а він вже підтягує Гриценка. Не здивуюся, якщо він з помічником знову "підбере" парочку нових партій. А й справді для чого йому сьогодні "УКРОП"? Кожні вибори — нова партія, а то й дві, попередні — викреслюємо.

А поки що він невтомно "піарить" себе у робочий час у парі зі Щербиною у супроводі Абрамкіної з Риченковим, які не виконують своїх прямих функціональних обов’язків, а лише "служать" одній посадовій особі за зарплату з міського бюджету. Сорок раз привітав, вручив, подякував, не соромлячись, вголос приписав чужі заслуги собі і мерщій на сайт ради і до Фейсбук! Це головний напрямок "роботи" міського голови.

Зрозуміло, що вся ця біганина нічого спільного не має з управлінськими функціями "менеджера, якого найняла громада" — так він любить себе називати. Але у чужому оці і соломину бачу, у своєму — і колоди не помічаю…

Анатолій Кучугурний,
депутат міської ради


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top