Четвер, 24 жовтня 2024

^ Реклама ^
Віталій Асауленко ТОП-новини Події

День міста: Світловодськ наче магніт Новина з фото

День міста: Світловодськ наче магніт
Обіцяний на центральній площі грандіозний флешбом виявився не таким вже й грандіозним. Але, якщо взяти до уваги героїчну літунку (і не менш героїчну сухо-голодувальницю) нардепку Надію Савченко, а ще — "бенефіс" Михайла Саакашвілі та Валентина Козярчука, 20 мільйонів на ремонт Єґорова від Кіровоградської ОДА, сертифікат від Олеся Довгого і… провокацію "свободівця" Попічка, то, безумовно, уся церемонія святкування виявилася грандіозним флешмобом…
^ Реклама ^

Хто відстежував останню добу перед Днем Світловодська (і й кульмінацію цього Дня 4 червня), не міг не помітити надмірну його політизацію зі значним присмаком скандальності, що, власне, було чи не вперше в багатолітній історії цих самих святкувань.

…За добу до 4 червня на диспетчерський пункт Станції екстреної медичної допомоги несподівано завітав сам колишній Президент Грузії Саакашвілі разом зі звільненою (не без скандалу) колишньою керівницею цього закладу Іриною Щербиною, як тут же надійшов виклик із Озер — комусь там зле зробилося… Хоча про це читайте в іншому нашому репортажеві.

Тож, на 11-у годину Трійці, на яку цьогоріч припав День міста, на площі перед "білим домом" розпочалися урочистості, з цим Днем пов’язані. До привітань, окрім звичних міського та районного очільників Валентина Козярчука та Сергія Твердовського відповідно, першого заступника голови КОДА Сергія Коваленка, прес-секретаря нардепа Довгого Дмитра Оксененка тощо, долучилася ніхто інша, як народна депутатка Надія Савченко. Та пані Надія, попри очікування чогось такого, обмежилась загально-стандартними для таких випадків фразами.

День міста: Світловодськ наче магніт

День міста: Світловодськ наче магніт

Потім грянула масовка у вигляді того самого флешмобу, потім додалася мідь духового оркестру. І всі рушили ходою у Парк, де, як кульмінація народних гулянь, мав відбутися регіональний дитячий хореографічний фестиваль, який традиційно проводиться під егідою Олеся Довгого, — "Барви рідної землі" (і про це, також, читайте в іншому нашому репортажеві).

День міста: Світловодськ наче магніт

День міста: Світловодськ наче магніт

День міста: Світловодськ наче магніт

День міста: Світловодськ наче магніт

День міста: Світловодськ наче магніт

…З майже годину дійство у Зеленому театрі аж ніяк не розпочиналося — подейкували, що чекали на Савченко. Не дочекалися. Зате Саакашвілі, якого Козярчук, чомусь, кілька разів назвав Президентом Грузії, вповні відірвався… Якщо коротко, він пригрозив "посадити" усіх, хто нині жирує на тлі повального зубожіння простих українців. А ще запевнив світловодців, що він спрямує своє пабліситі (авторитет і відомість) у світових політичних колах (у цьому контексті градоначальник додав, що пан Міхо особисто і приязно знайомий з Дональдом Трампом) на те, щоб Світловодськ став ще кращим і багатшим, ніж він був за Совєтів.

День міста: Світловодськ наче магніт
Михайло Саакашвілі


Після чого (київський гість не відходив) Козярчук оголосив про створення у депутатському корпусі міста об’єднання "Рух нових сил", очолює який Саакашвілі та запросив вийти на сцену міськдепів, які й представлятимуть оцей Рух у Світловодську… Таким чином, фракція "УкрОПу" (Вадим Степанець, Надія Мальцева, Ярослав Чаричанський, Надія Нестеренко) і власне, сам Валентин Козярчук, які обиралися до МР від цієї політичної сили, до створення якої мав причетність широковідомий банкір Ігор Коломойський, перевтілилась у прибічників саакашвілівського Руху, тобто здали свої позиції і легко перебігли на бік політичного "опонента".

Ще до них додалися міськдепи Андрій Москаленко і Олег Долгий, які пройшли до МР за списком партії "Громадський рух "Народний контроль", але які ще на початку цієї каденції "побили горшки" (і відокремились) з двома іншими "нарконтролерами"Андрієм Маліцьким та Оксаною Гуцаленко. Варто припусти, що ще одна міськдепка, яка теж "побила горшки" зі своїми однофраційниками ("Самопоміч") і яка, відтак, сидить на сесіях зазвичай разом із Москаленком і Долгим, Ірина Гайчук, теж стане саакашвідівською рухівкою… А от, хто відверто здивував своїм виходом на сцену разом із переліченими вище, так це міськдеп від монолітної "свободівської" фракції Олександр Попічко*. Щоправда, він, вийшовши, одразу здимів, не дочекавшись, як інші, вітального рукостискання від Міхо.

День міста: Світловодськ наче магніт

Далі, після різних нагороджень (Почесний громадянин, відзнаки, подяки, грамоти тощо), Козярчук, нарешті, поступився на сцені місцем іншим… Так, перший заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко повідомив зокрема приємну подарункову звістку: з державного та обласного бюджетів виділено по десять мільйонів гривень, які будуть спрямовані на капітальний ремонт "вбитої" до неможливості вулиці Єґорова. Та й це ще не все: ремонтуватись вона буде не ризиковано-ненадійним асфальтуванням — її буде вимощено аеродромними плитами виробництва тутешнього "Об’єднання "Дніпроенергобудпром" — так, як це було зроблено на відтинку вулиці Бойка, де асфальт (до цього) щоразу змивався за першого ліпшого дощика. А зараз (з плитами) вже забули що то воно таке — асфальтування.

День міста: Світловодськ наче магніт
Сергій Коваленко


Достойно тримався і наступний промовець, прес-секретар нардепа Довгого Оксененко — адже ж полум’яний Саакашвілі пригрозив "посадкою" і його патронові… Скориставшись правом репліки, пан Дмитро щодо цієї погрози пригадав 2004 рік, коли тодішній кандидат на президентство Віктор Ющенко регулярно виголошував один із своїх лозунгів: "Бандитам — тюрми!"… Цьому лозунгові Оксененко протиставив життєве кредо Довгого — "За словом — діло!", конкретизувавши його (кредо) подарунком від нардепа до Дня міста у вигляді сертифіката на спорудження у Світловодську пам’ятника Воїнам-Героям АТО. Після чого врочисто під фанфари оголосив про відкриття "Барв рідної землі".

День міста: Світловодськ наче магніт
Дмитро Оксененко

День міста: Світловодськ наче магніт


* Коли вже дітки з усієї області нарешті "окупували" сцену Зеленого театру, ми не оминули "наїхати" на Попічка: мов, що то за метаморфоза з вами відбулася, маючи його перевтілення зі "свободівця" на саакашвілівського "рухівця"… Та, відповів пан Олександр, жодних метаморфоз і перевтілень з його боку не було. За його словами, і прислуговуючись молодіжним сленгом, це був стьоб з метою привернути увагу лідера цього Руху Саакашвілі:

"Це з мого боку була така собі провокація, яка, я переконаний досягла свого — адже ж опісля я таки поспілкувався особисто з паном Саакашвілі, де зосередив його увагу на тих особистостях, які претендують на очільництво у Світловодську його політичної сили. Бо ж деякі з них мають вдачу інтриганів і аферистів. На що мій візаві запевнив, що порушене мною питання він обов’язково прискіпливо розгляне. Для нього ж краще".
  • Нравится
  • 6


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.


Партнери:


Top