Вівторок, 23 квітня 2024
Тетяна Дроздова Корисна інформація

Безробіття і водночас дефіцит кадрів — така ситуація на ринку праці Новина з фото

Безробіття і водночас дефіцит кадрів — така ситуація на ринку праці

"Люди продовжують втрачати роботу у Світловодську та Світловодському районі. Лише у січні цього року 143 особи отримали статус безробітного, разом з цим у базі даних міськрайонного центру зайнятості є 45 вакансій", — розповідає нашому виданню директор центру Ілля Домбровський.


— У середньому на одну вакансію претендувало 17 осіб, у тому числі серед професіоналів — 8 осіб, серед фахівців — 11 осіб, серед кваліфікованих робітників з інструментом — 34 особи, серед робітників з обслуговування технологічного устаткування — 11 осіб, серед працівників торгівлі і сфери послуг — 16 осіб, серед громадян без спеціальної підготовки — 10 осіб, а також серед технічних службовців — 17 осіб.

Підприємства міста і району потребують фахівців, кваліфікованих робітників, професіоналів, працівників сфери торгівлі та послуг, а також робітників з обслуговування, експлуатації і контролю за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин. Таких спеціалістів у місті і районі було достатньо, адже обсяги робіт промислових підприємств раніше були значно більшими. То куди ж вони поділися? Виїхали за кордон, де заробітна плата суттєво відрізняється від української; працюють у Києві — у столиці теж платять більше; Кременчук, Горішні Плавні теж останнім часом активно запрошують до себе наших земляків; померли — десятки колишніх працівників заводів-гігантів відходять у вічність щомісяця …

Станом на 1 лютого на обліку перебуває 753 безробітних громадян, з яких жінок — 64%, 33% — молодь віком до 35 років, 46% — особи, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, кожен п’ятий безробітний — мешканець села. 547 осіб отримують допомогу по безробіттю.

За сприяння служби зайнятості у січні цього року працевлаштовано 25 безробітних громадян, це значить, що рівень працевлаштування безробітних громадян становить 3,0% (по області — 2,2%). Також було працевлаштовано 20 громадян, які перебували на обліку в центрі зайнятості.

27 осіб брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, зокрема у громадських роботах — 7 осіб. 13 осіб проходили професійне навчання за направленням центру зайнятості.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top