П’ятниця, 19 квітня 2024
Віталій Асауленко Добрі справи

У гості до незламних і сильних духом «добрадівців» Новина з фото

У гості до незламних і сильних духом «добрадівців»
З 1992 року у світі відзначається міжнародний День інвалідів. Звісно, це не свято – це зайвий привид для данини поваги людям, які попри жорстокі виклики долі борються за своє існування і рівність з іншими (здоровими) громадянами…


У Світловодську таку звитягу можна бачити на прикладі Центру активної реабілітації інвалідів "Добрада". І слава Богу, що від часу свого заснування ця специфічна громадська організація знаходить відгук та розуміння і у властей, і у громадян. От і цьогоріч 1 грудня до гостинного "добрадівського" офісу, підтримати й поспілкуватися, прибули і міський голова Валентин Козярчук разом із своєю "гуманітарною" заступницею Іриною Щербиною, і настоятель церкви Введення Пресвятої Богородиці Володимир Цоуфал, і заступник голови профкому Головного заводу ТДВ “Об’єднання "Дніпроенергобудпром" – підприємство, яке віднедавна не залишає без своєї спонсорської підтримки спортивні або митецькі заходи "Добради", – Галина Козубенко.

Власне, це було дружнє чаювання, на якому головувала мати голови "Добради" Олени Шанґіної Антоніна Федотівна Шангіна (сама пані Олена не змогла бути присутньою на зустрічі). Спочатку пані Антоніна надала слово голові міста… Пан Валентин розповів, як його окрилюють зустрічі з цими незламними людьми, розповівши, також, про зростання уваги з боку нинішньої влади до проблем, з якими щодня стикаються члени "Добради": і міждворове асфальтування інтенсифікувалося, і пандусів для візочників побільшало, і безбар’єрних тротуарів. Натомість отець Володимир, який, до слова, перший раз навідався до "добрадівців", висловив готовність взяти над ними духовне шефство. Як доказ цього самого духовного шефства, він продемонстрував власне Посвідчення інваліда… Кілька років тому він зазнав важкої травми опорно-рухового апарату. І здавалося, що він ніколи вже не зіпнеться на ноги. Але Віра зробила з ним справжні дива. А ще чесний отче передав у дар "Добраді" дві ікони зі своєї церкви.

На відміну від попередніх ораторів, Галина Зиновіївна була лаконічною – вона лиш висловила захоплення "добрадівцями" і передала їм запевнення від гендиректора ОДЕБП Івана Марона і директора Головного заводу Михайла Бур’янського у тому, що "Добрада" завжди може розраховувати на всебічну підтримку з боку згаданих підприємств. Адже ж і цього разу пані Галина прибула з подарунками – солодощами і з найдорожчим скарбом – книгами. А ще гостя нагадала, що Головний завод виступив спонсором шашкового турніру серед "добрадівців", який відбудеться 5 грудня, з люб’язного погодження з господинею, у чайному домику "Тясицу".

У гості до незламних і сильних духом «добрадівців»
У гості до незламних і сильних духом «добрадівців»


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top