Вівторок, 16 квітня 2024
Влада

Достроково припинено повноваження секретаря міської ради

Достроково припинено повноваження секретаря міської ради

43 сесія міської ради, що відбулася 21 листопада за участю 33-х народних обранців, більшістю голосів припинила повноваження секретаря Світловодської міської ради сьомого скликання.


Сам Юрій Сапянов цього дня перебував у відрядженні у м.Дніпро, де брав участь у засіданні апеляційного суду у справі про виділення земельної ділянки підприємцю Шевченку під заклад "Пан Піца". Нагадаємо нашим читачам, що рішенням сесії земельну ділянку надали, як головуючий на сесії Юрій Сапянов рішення не підписав (наклав вето), Світловодський суд визнав його дії неправомірними, а апеляційний суд, за словами депутата Олександра Молчанова, скасував рішення суду першої інстанції. "Доки секретар ради обстоює інтереси громади в суді, його повноваження припиняють, і це у День Гідності і Свободи!" – неодноразово заявляв Олександр Молчанов, звинувачуючи більшість у негідній поведінці.

Депутатська більшість дотримувалася іншої думки: секретар ради не став містком між міським головою і депутатами, не виконав покладену на нього об’єднавчу функцію, радився виключно з однопартійцями і голосував за рішення сесії так, як вимагає ВО "Свобода". Приблизно така була риторика під час обговорення резонансного питання.

Тож, висловивши усі за і проти, створили лічильну комісію з 10 депутатів, обрали головою Анатолія Шаповала, секретарем Надію Мальцеву, підготували 33 бюлетеня, які отримали лише 20 депутатів, відповідно 13 бюлетенів ліквідували. І ось Надія Мальцева оголосила результат: 19 голосів – "за", 1 – "проти". 12 депутатів разом з міським головою не взяли участь у голосуванні.

Загалом пленарне засідання сесії тривало 7 годин з перервами. Депутати ухвалили понад 60 рішень, які стосуються життєдіяльності міської громади.
Зокрема, затверджено 7 програм, що стосуються соціальної підтримки сімей учасників АТО, соціального захисту населення, розвитку дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти, благоустрою міста.

Що ж думає Юрій Сапянов з приводу своєї відставки читайте пізніше.

Слідкуйте за нашою інформацією.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top