Субота, 20 квітня 2024
ТОП-новини Події

«Блокпост» на Першотравневій Новина з фото

«Блокпост» на Першотравневій
Позавчора з десяток дітей розвернули дві фури, які намагалися проскочити їхньою вулицею. Або, куди би не зашкодило "заскочити" голові Кіровоградської ОДА під час візиту до Світловодська…


Стараннями тутешніх та обласних ЗМІ відвідини 26 вересня Світловодська очільником нашої області Сергієм Кузьменком набули широкого розголосу. Авжеж пан Сергій побував у нас не випадково — він особисто проінспектував початок дорожньо-ремонтних робіт "убитих" доріг вулиці Єгорова та греблі Кременчуцької ГЕС, які, як відомо, виконуються держбюджетним коштом і сама КОДА є замовником даних робіт. Побував Кузьменко, звісно, і на ділянці Єгорова, де від заправки "ВКіК" і до повороту на Лісозаводську (біля вугільного складу) вже кипить робота: виконавець робіт, підприємство "Укрмодуль" здирає там старий асфальт, щоби на його місце класти аеродромні плити — як на відтинку Бойка від "Маркетопту" до пошти.

А от за кільканадцять сотень метрів від ударного будівництва — на вулицю Першотравневу — пан Сергій не навідався. А дарма. Чи-то міський голова Валентин Козярчук йому не підказав, чи-то часу у поважного візитера було в обмаль. Зате тутешній поліції градоначальник радить діяти на Першотравневій більш рішуче…

Раз там не побували голови області і міста, на цю вулицю навідався ваш кореспондент. Вона, за кільканадцять метрів від залізничного переїзду, перекрита залізобетонними плитами. Хитро перекрита — багатотонному транспорту не прохати… Річ у тім, пояснили мешканці цієї вулиці, які представлятись і фотографуватись категорично відмовились, тутешньою владою вирішено: допоки ремонтується Єгорова — транспорт пустити Першотравневою. А та Першотравнева (і без того понівечена) на плавуні "плаває", а водопровідна труба закопана під дорогою, найглибше, на метр двадцять — у люті морози у ній навіть вода замерзає. Поки ремонт на Єгорова зроблять, наша Першотравнева геть провалиться, а наші будинки, від вібрації, що утворюватимуть 60-тонні фури, розваляться. От і поклали ми "обмежувальні" плити, кажуть тубільці Першотравневої, де навіть діти виходять пильнувати — щоб фури на їхню вулицю не завертали.

"Позавчора з десяток дітлашні самотужки дві фури зупинили і завернули", — не без гордості заявив один чоловік.


А як же бути? А треба було би порадитьсь із мешканцями, а не ставити їх перед доконаним фактом. Ніхто не проти ремонту Єгорова. Але для того, щоб пускати фури Першотравневою — спочатку її треба було би капітально відремонтувати, а не обіцяти лиш підсипати її щебенем та здертим з Єгорова старим асфальтом, заявляють "першотравневі" мешканці, яких, здається, заклики мера до поліції рішуче навести порядок згуртовують ще більше. Та й сама поліція, як повідомив один з її керівників, супроти народу не піде.

…Важко спрогнозувати, чим закінчиться це протистояння. Адже, згортати роботи на Єгорова, щоб ремонтувати Першотравневу, то це — навряд, адже гроші виділені на Єгорова, яку треба встигнути відремонтувати до морозів. От задачка!


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top