Четвер, 28 березня 2024
ТОП-новини Спорт

Не завжди перші, та завжди — гордість! Новина з фото

Не завжди перші, та завжди — гордість!
Щорічно у другу суботу вересня в Україні відзначають День фізичної культури і спорту. Цього року героєм нашого матеріалу стала Світловодська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №1, про досягнення якої ми неодноразово розповідали на своїх сторінках, а сьогодні знайомить з нею ближче.


Василь Мороз директором є з квітня 2016 року. До цього працював заступником начальника управління молоді та спорту міської ради та вів напрямок спорту. При цьому не полишав тренерську роботу на посаді тренера-викладача з боксу, і на сьогоднішній день ним і залишається. Кандидат у майстри спорту з боксу, кандидат у майстри спорту з кікбоксингу. Брав участь у першому чемпіонаті України з кікбоксингу в 1991 році, де посів ІІІ місце. Займався футболом, але отримав травму, тому прийшов до спортивної зали в тринадцять років займатися саме боксом.

Не завжди перші, та завжди — гордість!
Василь Мороз у формі олімпійської збірної,
отриманої під час підготовки до Олімпіади у Пекіні в 2008 році


Василь Мороз: — Моїм першим тренером був Василь Мяченко, потім — Олександр Китаєв, тренером з кікбоксингу — Іван Бутаков. У 21 рік почав тренувати сам, тож маю тренерський стаж довжиною у 23 роки. За цей час виростив 6 майстрів спорту, фіналіста Європи у 2005 році у м.Тверь (першість Європи) Станіслава Рябошапку. У 2007 році на чемпіонаті Європи у Хмельницькому мій Вадим Роздайбіда виборов ІІІ місце. Маю вищу педагогічну освіту у сфері фізичної культури та спору і туризму, яку отримав у 2010 році. Звісно, наша і моя особисто гордість — Іван Величко — майстер спорту, шестиразовий чемпіон України, який у 2008 році був членом олімпійської збірної на поїздку в Пекін, але на останніх зборах зламав руку і вибув зі змагань. У нас є діючі професійні боксери, серед них майстер спорту Олександр Христенко, який продовжує свою боксерську кар’єру у м.Ужгород. Сподіваюся, що у Світловодську буде і майстер спорту міжнародного класу. Бо для цього є усі підстави: підростає нове покоління — зараз у секції боксу більше 60 вихованців, які тренуються у професійній залі з професійними тренерами. Разом зі мною викладають Олексій Піценко і Олександр Дорошенко, що приємно — це мої учні, які 8-й рік працюють, і ось вже їхні учні стають призерами і фіналістами чемпіонату України (Роман Крайник і Дмитро Селевко).

У спортшколі працюють 8 відділень. Це секції боксу (про який ми вже говорили), футболу (тренери Юрій Василенко, Андрій Скворцов), волейболу (жіночий і чоловічий) (Ірина Горобець і Анна Меркулова відповідно), з цього року відкрилося нове відділення — пляжного волейболу (Анна Меркулова), дзюдо (Рудольф Матвєєв). Хочеться окремо розповісти про успіхи Рудольфа Михайловича: його учні успішно виступають не лише в Україні, а й на міжнародних змаганнях. Це Кирило Веселовський, Василь Сампан. Польша, Іспанія — і там звучить наш Світловодськ. Також успішним є його менший вихованець — Станіслав Рибін, який протягом 2016-2017 років не програв жодного змагання. Уже 9 років у Світловодську працює відділення спортивної гімнастики. На початку мали проблему з тренерами, вони були приїжджими, і ось знайшли нарешті землячку — другий рік успішно працює Софія Стаценко. Дві її учениці — сестри Анастасія і Софія Письменні нещодавно виконали звання кандидатів у майстри спорту з художньої гімнастики. У 2009 році ми відкрили відділення велоспорту (Антон Пустовіт — діючий майстер спорту України, який і зараз серед любителів виграє практично усі гонки в Україні, цим самим є прикладом для своїх вихованців, бо у нього теж є КМС). Минулого року ми провели відкриту першість КДЮСШ з велоспорту серед юнаків та дівчат, яка пройшла на високому організаційному рівні, і федерація велоспорту України довірила у цьому році провести кубок України з велоспорту у Світловодську, він буде відбуватися у середині жовтня. Коли розпочинається опалювальний сезон — починає працювати басейн, тоді ми залучаємо до тренерства вчителів фізкультури загальноосвітніх шкіл. Сподіваюся, що колись ми налагодимо цілорічну роботу басейну, а з цим і постійну роботу секції плавання, розпочнемо писати свою історію і тоді зможемо пишатися досягненнями її вихованців.

Досягнення неможливі без матеріально-технічної бази. Спортсмени міста зберегли матеріально-технічну базу, яка залишилася нам у спадок з 70-х років: КДЮСШ, спорткомплекс імені Анатолія Тузовського та міський стадіон. Сама школа базується в двох будівлях, які знаходяться у різних кінцях міста, що дозволяє враховувати і охоплення спортом за мікрорайонами, а також наші заняття проходять на міському стадіоні. Минулого року у школу було вкладено 100 тис. грн, а цього — 240, з них 180 — на придбання майданчика для пляжного волейболу, 40 тис. на перекриття даху на будівлі, інші — на поточний ремонт. Це кошти залучених спонсорів — місцевих підприємців. Маємо власну котельню з альтернативним опаленням, працюємо над повною теплоізоляцією будівлі, аби наша школа стала зразком 100% економії і збереження тепла. 70% робіт з енергоефективності вже зроблені: приміщення утеплене, замінені вікна, двері, оскільки будівля бетонно-каркасна — утеплена її верхня частина, частково замінені батареї, встановлено водяний насос у системі опалення. Залишилося небагато. Чекаємо і на надходження бюджетних коштів для закінчення ремонту приміщень.

У 2016-2017 навчальному році у КДЮСШ займалося 487 учнів. Минулого навчального року змагання з усіх видів спорту, які представлені у нашій школі (окрім участі у різного рівня змаганнях на виїзді) відбулися і безпосередньо у Світловодську. Це як всеукраїнські змагання, так і змагання місцевого рівня, серед них турнір з гімнастики "Весняночка", турнір з футболу до Дня Незалежності.

Популяризація спорту не стоїть на місці, можу стверджувати, що у місті відбувається спортивно-фізкультурний бум: люди з авто пересаджуються на велосипеди, відвідують спортивні зали, бігають набережною міста. У нас велика історія: наш Віталій Лисицький — майстер спорту міжнародного класу з футболу, член збірної України, грав у "Динамо Київ", "Кривбасі", Костянтин Швець — інтерконтинентальний чемпіон світу з боксу по версії IBF, чемпіон світу та фіналіст Європи з кікбоксингу. Нас радують нинішні досягнення: 2 роки тому наша спортивна команда (тренер Андрій Скворцов) стала срібним призером чемпіонату України з футзалу. Наші діти, беручи участь у першостях області, нижче другого місця ніколи не опускалися. Це й у футболі, й у волейболі. Так, ми не завжди перші, але це виключно через недостатнє фінансування, без якого ми не маємо змоги виїжджати на змагання частіше, втрачаючи через це неоціненний досвід. (Більшість виїздів відбувається за рахунок батьків. Підтримує нас і народний депутат України Олесь Довгий). Та попри все наших вихованців залюбки забирають у спортінтернати для продовження спортивної кар’єри. Так, у Андрія Скворцова більше 10 дітей з команди, яка стала фіналістом чемпіонату України, навчається у спортінтернатах. Також і у Юрія Василенка спортсмени грають у молодіжному складі команди "Зірка" (Кропивницький); пляжному волейболу усього рік, але одного хлопчика вже запросили до спортінтернату, де він вже навчається.

З-поміж інших міст області ми вирізняємося стабільністю і конкурентоздатністю в усіх видах спорту, а це свідчить про рівень наших тренерів не лише на рівні області, а й на рівні України. Якщо наших учнів запрошують у збірні, у спортінтернати, значить ми усе правильно робимо.

Вітаю спортсменів, тренерів, працівників організацій та установ фізичної культури і спорту, ветеранів і шанувальників спорту та бажаю успіхів в улюбленій справі!

Адреса: м.Світловодськ, вул. Бойка 2к.
Телефон: (067) 520 53 68 (Мороз Василь Іванович).
Не завжди перші, та завжди — гордість!
Не завжди перші, та завжди — гордість!
Не завжди перші, та завжди — гордість!
Не завжди перші, та завжди — гордість!
Не завжди перші, та завжди — гордість!
Не завжди перші, та завжди — гордість!
Не завжди перші, та завжди — гордість!
Не завжди перші, та завжди — гордість!
Не завжди перші, та завжди — гордість!
Не завжди перші, та завжди — гордість!
Не завжди перші, та завжди — гордість!
Не завжди перші, та завжди — гордість!
Не завжди перші, та завжди — гордість!
Не завжди перші, та завжди — гордість!
Не завжди перші, та завжди — гордість!
Не завжди перші, та завжди — гордість!
Не завжди перші, та завжди — гордість!
Не завжди перші, та завжди — гордість!
Не завжди перші, та завжди — гордість!
Не завжди перші, та завжди — гордість!


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top