П’ятниця, 19 квітня 2024
Влада

На засіданні виконкому 14 липня «гикнувся» перевізницький конкурс від 4 липня Новина з фото

На засіданні виконкому 14 липня «гикнувся» перевізницький конкурс від 4 липня
Тема, хто возитиме пасажирів містом, обговорювалась ледь не половину часу майже двогодинного засідання світловодських урядників…


А от найгострішою залишається у Світловодську тема фінансів — аби безболісно закрити поточний рік, треба віднайти, за словами начальника фінуправління Наталії Яременко, 23,3 мільйона гривень. Хоча на сьогодні заборгованості по зарплаті бюджетникам немає, але, додала пані Наталя, на ці мільйони накладаються ще й додаткові потреби на суму у 12,09 мільйонів гривень. А ще, доповнила головуюча на засіданні перша заступниця міського голови Олена Балюк, треба гарячково шукати кошти на порятунок від руйнації міського Палацу культури… Надсилаємо листи, куди тільки можемо, сказала пані Олена. І вже надійшла відповідь від голови кіровоградської облради Олександра Чорноіваненка, де він повідомляє, що дане питання обговорювалося на засіданні профільної комісії облради, яка погодила винесення його (питання по Палацу) на чергову сесію облради.

"А ще у нас є лист від Асоціації міст України з проханням виділити членські внески за членство у розмірі 26 тисяч гривень", — також, далеким від піднесення тоном доповнила віце-мер.


…Ситуацію до покращення має виправити приєднання міста до ініціатив Європейського Союзу — "Мери за економічне зростання" і "Угода мерів щодо клімату та енергії". Це, за словами начальника загального відділу Олександра Возного, дозволяє отримати ґранти на проведення тих чи інших заходів, направлених на наближення до європейських стандартів життя — енергозбереження, утеплення приміщень абощо. І урядники проголосували за винесення цих двох питань на розгляд найближчої, 25 липня, сесії.

На засіданні виконкому 14 липня «гикнувся» перевізницький конкурс від 4 липня

Так поступово засідання наблизилось до фази під назвою: "Про введення в дію рішення конкурсного комітету від 04 липня 2017 року щодо переможців конкурсу з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування № 2а "Вул. Дмитра Яворницького – вул. Чайковського" в режимі маршрутного таксі та в звичайному режимі руху, № 11 "С\т "Аромат" - вул. Чайковського" в режимі маршрутного таксі та в звичайному режимі руху, № 12 "Вул. Чайковського – З-д Буддеталь" в режимі маршрутного таксі та в звичайному режимі руху, № 14 "Завод "Скло"-вул. 8 Березня (маг. "Рагу")- завод "Скло"" в режимі маршрутного таксі та в звичайному режимі руху, № 23 "Автостанція – Орбіта" в режимі маршрутного таксі та в звичайному режимі руху в м. Світловодську".

Нагадаємо, на означеному конкурсі переможцями на маршрутах №№ 2А і 11 визнано ТОВ "Світ-Автолегіон", а на №№ 12, 23 - ПрАТ "Світловодське АТП №13507". А от третій заявник — фірма "Адела" з Кременчука, яка прагнула опанувати маршрут №23, була знята з конкурсу: комісія з 13-ти членів (представники громадськості, відповідні виконкомівські структури, ДАІ, Укртрансбезпека) виявила у поданих претендентом документах чимало невідповідностей. Та з цим (рішенням) категорично не погоджується член виконкому, він же — голова такого собі Робочого органу, до обов’язків якого входить підготовка відповідних документів з перевіркою їхньої достовірності, Володимир Хорольський. І коментуючи рішення комісії, він дослівно заявив наступне:

"Більш профнепридатних людей я не бачив. Тому моєю пропозицією буде: це питання — доопрацювати".


На засіданні виконкому 14 липня «гикнувся» перевізницький конкурс від 4 липня
Володимир Хорольский


Секундочку, заперечив чиновник, відповідальний за автопасажирські перевезення містом, а також член названого конкурсного комітету Олексій Лисенко:

"Повірте мені, з перевізниками у мене мирного життя немає — сам регулярно користуюся "маршрутками". Що ж стосується тієї фірми, яку ми не допустили… На наш запит, отриманий з Кременчука, з’ясувалося, що з транспортних засобів, заявлених цим перевізником, у трьох з них анульовані реєстрації ще у 15-у році".


На засіданні виконкому 14 липня «гикнувся» перевізницький конкурс від 4 липня
Олексій Лисенко


Сей аргумент пан Олексій "зцементував" ще й тим, що ці висновки підтвердив член даної комісії, начальник Управління Укртрасбезпеки у Кіровоградській області Олександр Кукуленко.

Тим не менш (від гріха подалі) було вирішено відправити це питання на доопрацювання. І доопрацювати його треба до 15 серпня.



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top