Вівторок, 23 квітня 2024
Культура

Тренінг для молоді про взаємодію патрульної поліції та громади Новина з фото

Тренінг для молоді про взаємодію патрульної поліції та громади
Одним із найважливіших інструментів забезпечення безпеки в громадах є побудова сталих партнерських відносин між поліцією та населенням. Саме до такої взаємодії спонукав тренінг "Патрульна поліція: взаємодія з громадою", який провели бібліотекарі центральної міської бібліотеки для старшокласників ЗОШ № 1 на базі філії № 2. Захід відбувся за підтримки Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX.


На тренінг було запрошено дільничного офіцера поліції Світловодського відділу поліції Максима Пащенка та представника бюро правової допомоги Максима Ільченка, які надали роз’яснення щодо запровадження в Україні нового підходу до роботи поліції, які закладені в новому Законі України "Про Національну поліцію", де вперше визначено необхідність встановлення партнерських засад взаємодії поліції і населення.

Учасники тренінгу дізнались про роботу нової поліції, яким чином відбувається попередження правопорушень та про необхідність співпраці громадян з місцевою поліцією.

На заході були представлені відео сюжети: "Насильство в сім’ї"; "Алкоголь за кермом"; "Безпека на вулиці", після перегляду яких відбувалось активне обговорення, розгляд виявлених порушень та можливості щодо вирішення проблем домашнього насильства, водіння автомобіля в нетверезому стані, злочинності на вулиці.

Тренінг для молоді про взаємодію патрульної поліції та громади

За допомогою тренера учні вчились вести дискусію, відстоювати свою позицію та мислити креативно. А запрошені спеціалісти надавали експертну оцінку відповідям учнів. Максим Пащенко наголосив на актуальності даної теми та необхідності виховання в собі таких якостей, як відповідальність та небайдужість. Тому, ставши свідком правопорушення, випадковий свідок не зобов’язаний втручатись, але повинен обов’язково викликати поліцію та довірити справу тим, для кого захист громадського порядку є професією.

Одним з головних висновків, які зробили учасники тренінгу – це забезпечення правопорядку за допомогою комунікації між поліцією та громадськістю й органами місцевого самоврядування, що призведе до зміцнення суспільних зв’язків, консолідації населення, а також посилення громадського контролю.

Ніна Шмакова
модератор проекту "Кіноклуб Docudays UA"
зав. відділом НІТ центральної міської бібліотеки.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top