Субота, 20 квітня 2024
Влада

Понеділкове завершення виконкомівського засідання, розпочатого у п’ятницю Новина з фото Новина з відео

Понеділкове завершення виконкомівського засідання, розпочатого у п’ятницю
На ньому розпитували головного ліфтера з Олександрії. А от будинки так до кінця і "не добили"


Чергове засідання виконкому у п’ятницю, 24 лютого, як відомо, застопорилося на тарифах з обслуговування деяких будинків і їхніх прибудинкових територій — щось не те знайшла в цих питаннях пильна і прискіплива урядниця Ірина Козак. І не лише в будинках — певні невідповідності пані Іриною було виявлено і у зростанні тарифів на обслуговування ліфтів світловодських "хмарочосів", яке здійснює така собі "Олександріяліфт". Тож, у п’ятницю було вирішено доопрацювати ці питання, зробивши у засіданні перерву до понеділка.

Першому (27 лютого) — бо він здалеку — дали змогу прозвітувати Анатолієві Тримбачу, керівникові того самого "Олександріяліфт", яке хоче отримувати за свої послуги трішки більше, ніж зараз. Ну і пан Анатолій, як водиться, розповів… Якщо коротко, його господарство обслуговує у місті ліфтів, яким менше 25 років — п’ять штук; більше 25 років — 15. Коригуючи тариф, встановлений ще у 2008 році, ліфтерами враховувались лишень заробітна плата працівників та податок на неї — без змін цін на матеріали і не враховуючи коефіцієнти на обслуговування ліфтів, які варіюються в залежності від їхнього віку. Дійшло до того, вів далі олександрійський гість, що його фірма у лютому не отримала за свої послуг ані копійки. І зараз, якщо рішення буде таки прийнято і поки воно набуде чинності, мине ще пів-березня, які "Олександріяліфт" обслуговуватиме світловодські ліфти абсолютно на благочинних засадах. А між тим, підкреслив Тримбач, на сьогодні тутешні ЖЕКи (чи те, що зараз замість них) заборгували ліфтерам близько сотні тисяч гривень.

Понеділкове завершення виконкомівського засідання, розпочатого у п’ятницю
Анатолій Тримбач


"Якби нам виплатили ці гроші, ми би вже відремонтували оті три ліфта, які нині бездіють у Світловодську. Це у нас крик відчаю", — підсумував пан Анатолій у сподіванні, що світловодські урядники до нього таки дослухаються, нагадавши, що коли "Олександріяліфт" поновила обслуговування Світловодська у 2002 році, половина ліфтів у місті не працювала.

Зараз же — якихось три. Після чого він запевнив урядників у повній безпеці міських підйомників, які обслуговує його фірма. І розчулені урядники врешті почули "крик відчаю" ліфтерів, затвердивши незначне зростання вартості їхніх послуг.

Далі у порядку денному виконкомівці заслухали звіт такої собі міської спостережної комісії за 2016 рік, яку, за посадою, очолює перший заступник міського голови, тобто, Олена Балюк. А займається ця комісія питаннями засуджених та звільнених після відбуття покарання світловодців (більш детально з цим звітом можна ознайомитись, переглянувши запис он-лайн трансляції цього засідання від 7 хвилини 55 секунди від її початку до 16:51). Звіт пані Олени взято до відому.

Понеділкове завершення виконкомівського засідання, розпочатого у п’ятницю

Після чого представниця Служби захисту дітей зачитала (для затвердження) довжелезний список членів комісії з питань захисту прав дитини, який налічує аж 14 членів. Що в чималій мірі здивувало присутнього на засіданні міськдепа Анатолія Кучугурного: мовляв, на біса у комісії, яка вирішує, чи може чоловік, перебуваючи у розлучені, бачитися із своїми дітьми або дозволяти усиновлення (удочеріння) чи, навпаки, позбавляти батьківських прав і таке інше, має бути представник спортивного чиновництва, або МНСник. І ще, спитав пан Анатолій, а чи самі оці члени названої комісії, знають про те, що вони її члени? Та його репліка-запитання так і залишилася без відповіді.

І настала черга, на якій, власне, застопорилося засідання у п’ятницю — затвердження тарифів з обслуговування будинків (з ліфтами) та їхніх прибудинкових територій. Затвердили. Ще залишились з десяток без-ліфтових будиночків, що перебувають на балансі КП "Житлосвіт-2012" -— якісь там невідповідності виявилась. Їх спробують усунути вже на черговому засіданні першої весняної п’ятниці, 3 березня.



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top