Субота, 27 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Відео Влада

Поки він відпочиває, вона працює Новина з фото Новина з відео

Поки він відпочиває, вона працює
Сукупно порядок денний чергового засідання міськвиконкому, який засідав вчора, 24 лютого, налічував аж 108 питань. Тож і тривало воно понад дві години. А у понеділок — ще й продовжиться.
^ Реклама ^

Головувала на засіданні перша заступниця міського голови Олена Балюк, бо ж сам Валентин Козярчук вже з тиждень насолоджується відпусткою.

Розпочали традиційно з фінансово-бюджетних питань, заслухавши запропоноване фінуправлінням збільшення загального фонду міського бюджету на 33,1 тис. грн. за рахунок залучення вільного залишку у розпорядження названого управління — для виплати компенсації за невикористану відпустку колишньої начальниці управління економіки Наталії Гаврилюк, яку свого часу звільнив неправильно, як визнав суд, тодішній міський очільник Юрій Котенко. Врешті з’ясувалось, що це питання з компетенції міської ради, яка і розглядатиме його найближчої сесії.

Олексій Риченков, начальник оргвідділу клопотав про матеріальне заохочення за січень-лютий головам квартальних комітетів у розмірі 21,9 тис. грн. Та цьому заперечив секретар міськради Юрій Сапянов, який насамперед спростував чутки про те, що він проти аби квартальні отримували такі заохочення — він лиш за те, щоби були у цих виплатах певні впорядкованість і прозорість. А задля цього відповідним виконкомівським структурам слід розробити Положення про голів КК і винести на затвердження міськради. Більшість погодилася з паном Юрієм. Так що квартальним доведеться почекати на Положення, яке регламентуватиме їхню роботу. А от 1848 гривень на відзначення свят і пам’ятних подій, що припали на лютий, ВК зголосився виділити із міського бюджету.

А з подачі начальника загального відділу Олександра Возного, урядники внесли зміни до складу адміністративної комісії, яку традиційно очолює заступник міського голови з питань ЖКГ. Адже ж Анна Нестеренко вже не є таким заступником, тож на її місце було введено нового комунального начальника Дмитра Дмитришина.

Поки він відпочиває, вона працює

Центр надання адміністративних послуг вніс і свою частку до наповнення місцевого бюджету — вирішено оштрафувати чотирьох громадян за те, що вони свої паспорти погубили.

Далі урядники задовольнили клопотання житлового відділу на видачу кількох ордерів на кімнати у гуртожитках, тамтешнім мешканцям.

Також не заперечили Надії Клокар, начальниці управління культури, яка обґрунтувала потребу міських бібліотек щодо збільшення розцінок на свої платні послуги. Разом з тим, вона відзвітувала, що минулого року бібліотеки міста на таких послугах заробили 6,8 тис. грн., що було далеко не зайвим в умовах куцого бюджетного фінансування.

І після того, як виконкомівці відносно оперативно повирішували питання соцзахисту, у справах дітей та архітектури, засідання вступило у затяжну смугу блоку з питань компетенції Марії Дмитренко, відносно нової начальниці управління економіки, який складався аж з 61 питання. В основному, це були питання надання дозволів на оренди різних приміщень різним організаціям та на розробку технічних документацій із землеустрою, "левова частка" яких виявились сесійними. А от 28 питань — про тариф на послуги з утримання будинку та прибудинкової території — це вже виключно з виконкомівської "парафії". Щоправда, цьому питанню передувало питання стосовно тарифів на обслуговування ліфтів у житлових багатоповерхівках Світловодська, яке, як відомо, здійснює "Олександріяліфт". Ось тут урядниця Ірина Козак виявила чимало, ну, не те, щоби порушень, а таких собі "неправильностей", які вона і розкрила колегам. Вони — оці "неправильності" — були настільки специфічні, що, здається, і самі її колеги мало, що второпали: щось там переробити, щось розвести у часі, врахувати якісь там коефіцієнти, когось ще погукати і таке інше.

"Ірина Миколаївна, повірте, ситуація така складна, що вже не сплю з цими ліфтами", — зауважила віце-мер.


(Тож, для більшого розуміння того, про що ж таки говорила пані Ірина і чим то все закінчилося, найбільш прискіпливі наші читачі можуть дізнатися, переглянувши вкрай розумну тираду урядниці — з першої години 26 хвилини 50 секунди он-лайн трансляції цього засідання ВК).



Та Козак не заспокоїлась і на тарифах з утримування згадуваних вище 28 будинків — вона запропонувала з Положення про ці тарифи прибрати згадку про якусь там Європейську хартію, додати якісь там рішення… Коротше, розумна жінка — аж страшно!..

Відтак і ліфтове питання, і тарифні питання (по деяких будинкам) вирішено остаточно "добити" на ще одному засіданні виконкому, яке невідкладно буде проведене у понеділок, 27 лютого.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top