Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Влада

Ніна Іващенко — голова першої об’єднаної громади на Світловодщині Новина з фото

Ніна Іващенко — голова першої об’єднаної громади на Світловодщині
18 грудня 2016 року відбулися перші вибори депутатів Великоандрусівської сільської об’єднаної громади та відповідного сільського голови. До складу ОТГ увійшли 2 сільські ради і 7 населених пунктів: Велика Андрусівка, Калантаїв, Сніжкова Балка, Вищепанівка (Іллічівка), Подорожнє, Бабачівка, Нагірне.
^ Реклама ^

За результатами виборів головою Великоандрусівської ОТГ обрано 52-річну Ніну Іванівну Іващенко, позапартійну висуванку ВО "Батьківщина". Їй віддали свої голоси 682 виборця (45%).

Друге місце у виборчих змаганнях посіла Світлана Березюк від БПП "Солідарність": 466 голосів або 31%. На третьому місці – самовисуванець Григорій Дикий. За нього проголосувало 164 виборця або 9 % від загальної кількості. Далі йдуть Тетяна Ющенко – 89 голосів, Геннадій Ходак – 46, Юрій Чемадура – 45, Анатолій Панасенко – 11.

Обрано 14 депутатів Великоандрусівської сільської ради. Серед політичних партій попереду ВО "Батьківщина" і чотири її переможці у виборчих перегонах: Галина Стеценко (41 голос), Микола Стеценко (47), Микола Кублій (44), Вікторія Волкова (51); далі по 2 депутатських мандати вибороли ПП "Наш Край": Олександр Чайка (50) та Ніна Альошкіна (39), Аграрна партія України: Віталій Семенов (57) та Валентина Чернієнко (45), ВО "Свобода": Роман Шерстюк (65) та Віктор Полонський (62); лише один депутат пройшов від БПП "Солідарність"Світлана Кушнірова (68); три самовисуванці: Наталія Пруднікова (56), Ольга Немазана (37) та Василина Хантигова (41голос). Радикальна партія Олега Ляшка, Об’єднання "Самопоміч" та Партія пенсіонерів не знайшли підтримки у сільського електорату.

Не зважаючи на нечувану активність громадян у прагненні бути обраними (7 зареєстрованих на голову ОТГ та 76 кандидатів у депутати), активність мешканців сіл у виборчому процесі не стала такою ж високою. Судіть самі: кількість виборців, включених до списків, становить 2878, загальна кількість виборців, які взяли участь у голосуванні – 1526 (53,02%), 23 бюлетені визнані недійсними, тож загальна кількість голосів виборців, поданих за кандидатів – 1503. Хоча така активність спостерігалася і на інших виборах, бо чимало людей працюють далеко за межами рідного дому, є такі, що зареєстровані у місті, а мешкають в селі і через це не беруть участі у голосуванні.

Голова Сільської комісії Олена Пилипенко результатами своєї роботи задоволена, вважає, що і всі дільничні комісії спрацювали на "відмінно" – завдяки старанній роботі підрахунок голосів закінчили о 10-ій ранку наступного дня. Інформацію передали до ЦВК телефоном, а 21 грудня відзвітують документально. Вибори були не прості, усні скарги на порушення закону надходили, але письмових заяв не було. Всім членам комісій – велика подяка.

Ми поспілкувалися також і з переможцем виборчих змагань Ніною Іващенко. Ось що вона повідомила нашому виданню:

"Хочу щиро подякувати всім людям, які прийшли і віддали за мене свої голоси. Були на нашому шляху такі підводні камені, про які після виборів мені не хотілося б говорити… Але ми все витримали і перемогли.

Я пишаюся тим, що ми створили першу об’єднану громаду в районі, вірю у її краще майбутнє. Під час відпустки я відвідала 12 об’єднаних громад у Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській і Львівській областях, запозичила позитивний досвід і переконалася, що ми – на правильному шляху!"


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top