Субота, 20 квітня 2024
ТОП-новини Влада Надзвичайні пригоди

Як пройшли новорічні свята у Світловодську?

Як пройшли новорічні свята у Світловодську?
Про те, як місто Світловодськ і окремі його мешканці зустріли Новий рік йшлося на нараді у міського голови Валентина Козярчука, що відбулася у перший робочий день 2016-го року — 4 січня. Деякою інформацією керівники установ поділилися з нашим виданням пізніше. Отже, коротко про головне.


План з надходжень до бюджету — 2015 не виконали

Про це повідомила начальник Фінансового управління міської ради Наталія Яременко:

"На 97,9% виконано бюджет міста і на 98,3% — зведений (з селищем Власівка). Ми закрили всі захищені статті — зарплату, енергоносії, але 117,2 тис. грн. не профінансували бюджетним установам і 293,5 тис. грн. — УЖКГ. Гроші були, але казначейство 30 грудня не дозволило здійснити платежі."


"Подарунок" місту — СПТУ №5 і чергова сесія міськради

Перший заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко приїздив до Світловодська 2 січня, щоб повідомити міському голові Валентину Козярчуку про "подарунок" від держави місту — СПТУ №5. Без фінансування. Доведеться уточнювати бюджет 2016 року, шукати гроші на утримання закладу.

"Як ми далі будемо викручуватися, покаже час. Мабуть держава буде відпускати нас на свої хліба. Будемо вчитися жити на те, що заробили. В частині наповнення бюджету будемо говорити з податковою інспекцією, а в частині витрат — з кожним начальником управління. Це ваша відповідальність. Чергова сесія відбудеться 14 січня, сподіваюся, що затвердимо заступників міського голови, оберемо секретаря міської ради," – сказав Валентин Козярчук.


Пільгові перевезення скасовано

Олена Балюк — начальник Управління соціального захисту населення стурбована відсутністю коштів в державному бюджеті на пільгові перевезення. За її словами міська влада Знам’янки провела нараду з перевізниками, результатом якої стало підписання меморандуму на пільгові перевезення мешканців міста до 15 січня. Варто було б запозичити досвід у колег. Міський голова Валентин Козярчук також планує поспілкуватися з місцевими перевізниками.


Від 11 січня діти в школах не харчуються?

Геннадій Френкель — начальник управління освіти повідомив про те, що держава не передбачила фінансування харчування дітей в школах, крім пільгових категорій 1-4 класів. Таких у школах міста лише 90 осіб. Тож тепер треба відмінити рішення виконкому про харчування дітей. Міський голова доручив Геннадію Френкелю підготувати доповідну записку. Слово — за виконкомом.


Всі користувачі послуг "Світловодськпобуту" — з теплом

Про це заявив Дмитро Дмитришин:

"Стався лише незначний порив по вулиці Павлова. Сьогодні почнемо ремонтні роботи, через пару днів буде підвищення температури, закінчимо."


У святкові дні — без води

З 2 січня потерпають без води мешканці будинку №2 по вулиці Будівельників, повідомив директор КП "Житлосвіт-2012" Олександр Письменний, але водоканал підвозить воду, сьогодні проведуть ремонтні роботи.


Плахотному — подяка за оперативність

"Першого січня центральна площа міста вже була прибрана після масових гулянь, дороги посипані, дякую Олександру Плахотному — начальнику КП "ККП" за оперативність", — сказав Валентин Козярчук.


Як працювала лікарня у новорічні свята?

На це запитання відповів Олег Щербина — заступник головного лікаря ЦРЛ:

"Санпропускники працювали з певними перенавантаженнями, бо лікарі з поліклініки відпочивали. Неприємних "піротехнічних" моментів цього нового року не було. Але 1 січня була спроба самогубства 30-річного чоловіка, наразі він в реанімації."


Головний лікар ЦРЛ Юрій Котенко пізніше доповнив інформацію телефоном:

"Щойно повернувся з реанімації, загрози життю молодого чоловіка немає, але вогнепальне поранення з мисливської рушниці в щелепу призвело до страшних ран — практично немає половини нижньої і половини верхньої щелепи. Направляємо його до Дніпропетровська, там вміють робити пластику.

Ще один надзвичайний випадок стався у новорічну ніч: молодий чоловік у стані алкогольного сп’яніння вистрибнув з 4-го поверху житлового будинку.

Приємна новина — у ніч з другого на третє січня у пологовому будинку ЦРЛ народилися двоє дітлахів — хлопчик і дівчинка."


Якими були новорічні свята для поліцейських?

"Більш – менш спокійними", — сказав Андрій Гулий, начальник Світловодського відділу поліції. — Тяжких злочинів не було. Святкували, напевне, і крадії. Заяв про крадіжки не надходило. Було зареєстровано напад на громадянина Грузії, що мешкає у Світловодську з родиною, але коли розібралися, дійшли висновку, що він сам скоїв правопорушення. Була також спроба самогубства. Молодий чоловік вистрелив з мисливської рушниці собі в щелепу. Залишився живим, але буде інвалідом."



Пожеж чи будь-яких інших надзвичайних пригод не сталося

Володимир Дементій, начальник Світловодського МРВ УДСНС у Кіровоградській області сказав:

"За минулий тиждень надзвичайних ситуацій та подій не трапилося. Свята пройшли нормально, все було спокійно."

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top