Четвер, 28 березня 2024
ТОП-новини Фотофакт

ФОТОФАКТ: Ремонт доріг у Світловодську... в дощ (ДОПОВНЕНО) Новина з фото

ФОТОФАКТ: Ремонт доріг у Світловодську... в дощ (ДОПОВНЕНО)
Під час щотижневої наради з керівниками управлінь, установ та організацій міста,17 серпня, обуренню міського голови не було меж! Гроші, які виділили з міського бюджету на ямковий ремонт доріг, пустили на вітер, точніше на дощ, бо минулої п’ятниці, 14 серпня, бригада ТОВ "Ефект" під час рясного дощу асфальтувала вулицю Леніна.


Юрій Котенко не добирав слів:

"Горбатого могила виправить! Чому ніхто не контролював хід робіт? – запитував він у начальника УЖКГ Віктора Самоляка. – Якщо я дізнаюся, що ви підписали акт виконаних робіт, чекайте на покарання! Я особисто бачив, як навпроти магазину "Сенатор" клали асфальт у калюжі тоненьким шаром поверх щебеню. Обурені люди кричали "майстрам", щоб припинили роботу, на що ті відповідали: "Дощу немає, уважаємий!"


Віктор Самоляк пояснив ситуацію, що склалася так:

"ТОВ "Ефект" отримало припис, яким вимагається переукласти 210 квадратних метрів асфальту. Хоча підрядника можна зрозуміти. Дощ прогнозом не передбачався. Асфальт виробили, машину завантажили, його треба використати, бо він коштує 30 тис. грн. Грошей виконавцю роботи ніхто не платив, більше того, до цього часу договір з ТОВ "Ефект" не укладено."


Айкарам Тартікян – директор ТОВ "Ефект" – теж надав свій коментар з приводу роботи у дощову погоду. По-перше, він доводив, що дощ у літню спеку, не заважає укладанню якісного асфальту. Вода миттєво випаровується і аж ніяк не розчиняє бітум, який у великій кількості міститься в асфальті. Це не бетон! Якщо дощова вода потрапляє у ямки восени, потім зимою замерзає, то вже навесні асфальт руйнується. Працюючи в дощ, страждають лише його працівники і аж ніяк не місто і його мешканці.

По-друге, Айкарама Тартікяна обурює недовіра, з якою поставилися до його компетенції не тільки обивателі, а й деякі держслужбовці і депутати міськради. Його фірма має 35-річний досвід роботи, на кожну ділянку дороги вона дає гарантію якості 5 років і у разі потреби виконає роботу повторно за власний рахунок.

І останнє, на чому наголошував виконавець робіт. Фірма "Ефект" виграла тендер на проведення ямкового ремонту загальною площею 3400 кв. м. На сьогодні на вказаних у проекті ділянках дороги вже виконано понад 4000 кв. м., а кінця і краю роботі не видно. За підрахунками "Ефекту" спеціалісти УЖКГ "помилилися " на 2-3 тисячі квадратних метрів. Чому? ТОВ "Ефект" запропонував найнижчу ціну за роботу, працює без оплати, тобто вкладає власні кошти, щоб не затягувати роботу до жовтня, листопада, як зазвичай, і ніхто зусилля його колективу не оцінив.

Айкарам Тартікян наполягає на створенні компетентної комісії, щоб на місці проведення ямкового ремонту оцінити якість роботи його працівників.
ФОТОФАКТ: Ремонт доріг у Світловодську... в дощ (ДОПОВНЕНО)
ФОТОФАКТ: Ремонт доріг у Світловодську... в дощ (ДОПОВНЕНО)
ФОТОФАКТ: Ремонт доріг у Світловодську... в дощ (ДОПОВНЕНО)
ФОТОФАКТ: Ремонт доріг у Світловодську... в дощ (ДОПОВНЕНО)


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top