Вівторок, 19 березня 2024
ТОП-новини Фотофакт Події

ФОТОФАКТ: У Великій Андрусівці демонтували пам’ятник Леніну (ДОПОВНЕНО)

ФОТОФАКТ: У Великій Андрусівці демонтували пам’ятник Леніну (ДОПОВНЕНО)

23 червня у селі Велика Андрусівка Світловодського району демонтовано пам’ятник під назвою “Експозиція у Смольному", що складався з трьох фігур: В.І.Леніна, робітника і червоноармійця. Хто це зробив і на якій підставі? З такими запитаннями ми звернулися до голови села Ніни Іванівни Іващенко.


Вона розповіла нашому виданню таке:

Від 21 травня 2015 року в Україні заборонена пропаганда комуністичної символіки, вступили в силу чотири так названі закони про декомунізацію, прийняті Верховною Радою 9 квітня. Документами забороняється радянська символіка, засуджується комуністичний режим, відкриваються архіви радянських спецслужб і визнаються борцями за незалежність України члени УПА та інших подібних організацій. Законом № 317-VIII "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки" засуджується комуністичний і націонал-соціалістичний (нацистський) тоталітарні режими в Україні; забороняється публічне заперечення злочинного характеру цих тоталітарних режимів; забороняється публічне використання і пропаганда символіки даних режимів.

Тож ми порадилися з депутатами сільської ради і вирішили демонтувати пам’ятник Леніну, що давно втратив естетичний вигляд і не прикрашає село, а навпаки. Створили комісію, я написала відповідне розпорядження, прибрали скульптури (постамент залишили), здали статуї на металобрухт, склали про це акт, отримали чималі гроші, внесли їх на рахунок сільради. На наступній сесії визначимося на які цілі їх витратити.

Користуючись нагодою, запрошую вас на День району, який проводиться у нашому селі у суботу, 27 червня. Свято розпочинається о 10:00.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top