Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Релігія

Гороскоп

Протоієрей ВіталійПротоієрей ВіталійГосподь сказав, що у небесних світилах являться знамення навіть зруйнування всесвіту. Сонце перетвориться у кров і луна не дасть світла свого (Мф.24,29). Але дехто, переступаючи кордони звертає слова ці у захист науки про дні народження, і говорять, що життя наше залежить від руху небесних світил, а на цій основі у Халдеїв були зроблені по зіркам приписи, що повинно з нами статися. Отже раніше сказану цитату вони розуміють не як інформацію про стан зміни пори року, погоди, клімату, а як визначення долі людини.
Послідовники цієї науки про знаки зодіаку, помітили, що упродовж певного часу, багато фігур залишаються непомітними, тому вони виміри часу заключили у більш тісні рамки, так як у самий найменший час, і як виражається апостол Павло: в одну мить ока, буває велика різниця між народженнями.
^ Реклама ^

Тому, розділивши на 12 частин, так зване зодіакальне коло, оскільки сонце проходить цю дванадцяту частину нерухомої сфери проходить за 30 днів, кожну дванадцяту частину вони розділили на 30 часток. Потім кожну таку частину, розділяючи на 60, кожну 60-сяту розділили ще на 60.

Тобто, щоб зробити приблизне визначення, тому що сама наука створилася у спрощеному співвідношенні з істиною, необхідно знайти про зірки не тільки в якій вони із 12 частин, але і у якій 12 долі, і у якій 60-сятій із тих, на котрі розділена кожна перша із доль, але і, щоб дійти до точності, в якій 60-сятій із тих, на які розділяються перші 60. І таке дольне дослідження, якщо це робить не шарлатан, необхідно зробити для кожної із планет, що визначають долю людини. Причому з великою точністю, адже одна помилка у найменшому, робить все визначення невірним і далеким від істини.

Говорять: ця людина буде великого духу, бо народився під знаком Овна, а він має у собі владне, а також щедрим, так як тварина ця безропотно скидає із себе вовну, і зручно отримує нову від природи. Як же, говорячи, що там, на небі зірки – головні причини людського певного життя, дають людському характеру визначальні признаки взяті від скоту, що народжується на землі? Хто народився під знаком Овна щедрий не тому, що це говорить певна частина неба, а тому що це притаманне вівці.

Але дослідники цієї науки не зупиняються тільки на цьому, а приписують небесним тілам і причину того, у чому владне волевиявлення кожного із нас, тобто причину схильності до доброчинства чи пороку.

Але у словах цих є гріховне і нечестиве начало. Тому, що злотворні зірки причину своєї злотворності переносять на Творця. Якщо зло їм притаманне, то Бог – творець зла.

Більш від того, якщо причина вчинків добрих і порочних не від нас залежить, а необхідні як наслідок народження під впливом певної зірки, то навіщо законотворці, які регулюють що можна, а що ні, і навіщо судді, які винагороджують доброчинство і карають за злочин, адже ні грабіжник, ні вбивця невинні у скоєному, — йому, як би і хотів не можна було б утриматися від зла, тому що до цього його змусили зірки, якими це прописано. Окрім цього землевласник буде мати великий врожай, нічого не сіючи, не збираючи, підприємець збагатиться, хоче того чи ні, бо так прописали зірки. А великі надії християн стануть нічим, тому що ні праведність не буде вшанована, ні гріх осуджений, так як згідно цієї науки люди нічого не роблять за умов свого волевиявлення.

Написано: рід лукавий і прелюбодійний шукає знамення (Мф.12,39).

Тож, стійте і тримайтеся придання, котрим ви навчені чи словом, чи посланням нашим. Сам же Господь наш Ісус Христос і Бог і Отець наш, возлюбив нас і дав нам втіху вічну і надію благу у благодаті, нехай дасть втіху серцям нашим і нехай ствердить у всякому слові і ділі благому (2 Фес. 2,15-17).

Протоієрей Віталій
Фото Богдана Дроздова.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top