Четвер, 18 квітня 2024
Светловодск Актуально

Працевлаштування молоді на перше робоче місце

Пройде ще небагато часу і тисячі випускників професійно-технічних і вищих навчальних закладів, отримавши дипломи, вийдуть на ринок праці в пошуках свого першого робочого місця. Знайти роботу молодому спеціалісту непросто, адже роботодавці віддають перевагу особам з досвідом роботи.
Останнім часом влада приділяє значну увагу вирішенню питання працевлаштування молоді, яка закінчує навчання. Нещодавно прийнятий Закон України "Про забезпечення молоді, яка отримала вищу або професійно-технічну освіту першим робочим місцем з наданням дотації роботодавцю". Цей Закон стосується не всіх випускників, а лише тих, хто отримує професії (спеціальності), зазначені у Постанові КМУ № 223 від 19 березня 2008 року "Деякі питання надання роботодавцям дотації для забезпечення молоді першим робочим місцем". Це маляр, муляр, електрогазозварник, слюсар-ремонтник, фрезерувальник, токар, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва та інженерні професії (металорізальні верстати та системи, інструментальне виробництво та обробка металів за спеціальними технологіями). Першим робочим місцем з наданням дотації роботодавцю забезпечуватиметься молодь, яка звернеться до державної служби зайнятості не пізніше двох місяців після закінчення навчального закладу (без врахування періоду проходження строкової або альтернативної (невійськової) служби) та перебуватиме на обліку як безробітна.
Якщо ти в пошуках роботи, переходь на сайт Jooble.


Можливість працевлаштування з наданням дотації матиме також молода особа у разі, якщо після закінчення навчального закладу вона працювала за іншою професією, що не входить до переліку, визначеного зазначеною Постановою та втратила роботу і протягом двох місяців звернулася до центру зайнятості.

Дотація надаватиметься роботодавцю в разі прийняття на роботу за направленням центру зайнятості молоді, якій надається перше робоче місце за отриманою професією (спеціальністю) відповідно до зазначеного переліку, протягом одного року в розмірі фактичних витрат на основну та додаткову заробітну плату, але не вище середньої заробітної плати за всіма видами економічної діяльності по області.

Отже, така форма роботи є обопільно корисною: для випускника – шанс отримати гарантоване робоче місце за обраною професією, можливість набути професійний досвід, а роботодавцеві – економія коштів на заробітну плату.

Випускникам шкіл, які обирають для себе майбутню професію, також варто звернути увагу на цю інформацію. Обравши професію (спеціальність) із зазначеного переліку, можна мати певні гарантії працевлаштування на перше робоче місце.

Олена ПІПІЧ,
заступник начальника відділу активної підтримки роботодавців Світловодського МРЦЗ.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top