П’ятниця, 19 квітня 2024
Віталій Асауленко ТОП-новини Влада

Нарада під знаком зневоднення й знеструмлення Новина з фото

Нарада під знаком зневоднення й знеструмлення
Вітерець у суботу виявив неспроможність міста протистояти стихійним та техногенним лихам


Розпочинаючи традиційну що-понеділкову нараду сьогодні, 3 липня, міський голова Валентин Козярчук поділився інформацією про те, що спільними зусиллями наслідки того, від чого дві доби потерпав Світловодськ, поступово ліквідуються — з’явився струм, а питна вода ось-потече з кранів. Але не надовго (про це нижче)… Як пояснив начальник світловодської поліції Андрій Гулий, орієнтовно, з місяць тому у глухій місцині поміж Павлівкою і Світловодськом поки що невідомі покидьки зрізали залізні кути, що надавали стійкості одній з опор лінії електропередач. Через що оця опора, не витримавши шквальних вітрів у суботу, 1 липня, звалилась, що призвело до знеструмлення міста і водогону "Дніпро-Кіровоград", зокрема.

"На даний час ми працюємо над цим питанням і, думаю, незабаром буде результат", — підсумував Гулий.


Далі знову заговорив Козярчук, розповівши про те, що вчора він мав розмову з першим заступником голови КОДА Сергієм Коваленком, який особисто приїхав до Світловодська курувати відновлювальні роботи з подолання вищеописаної аварії. Але, окрім цієї теми, градоначальник поспілкувався з кропивницьким чиновником і стосовно грядущого опалювального сезону у контексті значних проблем на теплогенеруючому СП ТОВ "Світловодськпобут" — на цьому підприємстві, яким навпіл володіють міськрада і якісь кіпріоти, склалася патова ситуація, яка взимку може призвести Світловодськ до другого Алчевська січня 2006 року, коли те донбаське місто ледь не вимерзло через збій у роботі тамтешньої теплоцентралі. Тому невипадково, повідомив пан Валентин, з цього тижня стартують щотижневі наради, присвячені саме централізованому теплозабезпеченню міста.

А от у продовження теми знеструмлення і зневоднення Світловодська до слова напросився ваш кореспондент:

"Вчора, коли зранку з крану задзюрчала вода, ледь не повівся поставити варити самогонку. Але, шосте відчуття підказало перестрахуватися, зателефонувавши Людмилі Миколаївні (Гетьманець, директорка світловодського міськводоканалу, прим. авт.) уточнити: цей потічок — початок нормального водопостачання, чи його кінець? Ні, відповіла пані Людмила, це тимчасово — до 11 години, потім перекриємо подачу повністю… Це добре, що у мене є її номер і я вберіг свою брагу. А як же бути іншим смертним? Чому у нас у місті не працює режим сповіщення по так званих "брехунцях", безперебійну роботу яких має забезпечувати "Укртелеком". Мій "брехунець" вже півроку, як ледь шепоче (і так по всьому місту). А от щомісячна плата за радіоточку нараховується акуратно. Так от, якщо тут наразі присутній представник "Укртелекому" нехай прояснить ситуацію".


Як з’ясувалось "укртелекомівці" участь у цих нарадах не беруть.

…А от щодо тимчасовості подачі струму і води. І перше, і друге надаватиметься до сьомої ранку завтрашнього дня. Потім і першого, і другого не стане на 12-16 годин — допоки не буде встановлено нову опору (замість тієї, що впала). І вже опісля — повне відновлення подачі і першого, і другого.

Крім цього, противник від початку приєднання нашого водоканалу до ОКВП "Дніпро-Кіровоград" у квітні 2012 року секретар міськради Юрій Сапянов нагадав вимогу відповідного закону, який зобов’язує такі міста, як наше, мати резервне джерело водопостачання. Таке джерело, окрім водогону, що на Ревівці, у нас було — станція біля шлюзу. Керівництво ОКВП, "сватаючись" до нашого водоканалу, запевняло, що та станція перебуватиме під консервацією — щоб, у разі чого з водогоном "Дніпро-Кіровоград", переключити подачу води на неї (станцію). Як бачимо, резюмував пан Юрій, "у разі чого" таки сталося у суботу, але резервне джерело водопостачання Світловодська так і не було розконсервовано.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top