П’ятниця, 10 травня 2024

^ Реклама ^
Блоги Тетяна Дроздова

Об’єднання «Дніпроенергобудпром» шанує своїх ветеранів

Об’єднання «Дніпроенергобудпром» шанує своїх ветеранів
Напередодні Дня Перемоги представники великого колективу Об’єднання "Дніпроенергобудпром" (генеральний директор Іван Марон, директор Головного заводу Михайло Бур’янський) відвідали усіх своїх ветеранів, привітали, поспілкувалися, вручили грошову допомогу і квіти. Нам довелося разом з Валентиною Пасічник, начальником відділу кадрів ТДВ "Об’єднання "Дніпроенергобудпром", та Галиною Козубенко, бухгалтером первинної профспілкової організації Головного заводу залізобетонних виробів, побувати вдома у Євдокії Сільвестрівни Кулікової. Цю цікаву зустріч ми запам’ятаємо надовго.
^ Реклама ^

Євдокія Сільвестрівна – жінка унікальна. Другого березня їй виповнилося 93 роки, а бадьорості духу, оптимізму і жаги до життя у неї стільки, що можна ділитися з оточенням. Та живе вона сама з маленькою собачкою, донька Люда мешкає поряд, її відвідує, але хворіє останнім часом, ось і зараз лежить у лікарні…

Як же Євдокія Сільвестрівна зраділа гостям!

"Дівчата, негайно на кухню! Зараз будемо святкувати!" – весело вигукувала господарка.


По хаті Євдокія Сільвестрівна доволі легко пересувається без палички.

"Я ще ой-йой-йой!" – говорить про себе жінка і з задоволенням починає розповідати про своє життя від дня народження у Семигір’ї і до наших днів.


Слухати її дуже цікаво, вона про це знає і не спиняється ні на хвилинку.

Пригадує як закінчила 3 курси Кременчуцького будівельного технікуму і поїхала на практику до Одеси на будівництво військового аеродрому. Там і застала її війна. Потім був Північний Кавказ з важкою працею, а у листопаді 1942 року повернулася до рідного села. Після звільнення району від німців, Євдокія Сільвестрівна стала секретарем сільради. День 9 травня 1945 року добре пам’ятає. Радісну новину почула у Новогеоргіївську, коли була у райвиконкомі, летіла 20 кілометрів додому, як на крилах. І всі люди, які працювали в степу, бігли по дорозі додому… Чекали до ранку і коли почули по радіо офіційне повідомлення, зібрали мітинг. Виступала і плакала, бо батько ще не повернувся з війни і остання звістка від нього була з Румунії. Там він був тяжко поранений у хребет і коли повернувся додому 21 рік лежав, до самої смерті.

Згадує Євдокія Сільвестрівна свого покійного чоловіка Василя Івановича Кулікова, інваліда війни, з яким прожила щасливих 50 років і 10 місяців. Тішиться сином і донькою, а ще двома онуками і двома правнуками. Старші вже отримали вищу освіту, а правнук закінчує 1 курс медичної академії.

23 роки свого життя Євдокія Кулікова віддала роботі у Об’єднанні "Дніпроенергобудпром" на посаді інженера будівельної дільниці. Там же активно займалася профспілковою діяльністю, організовувала екскурсії вихідного дня. Де тільки не побувала з колективом! Ці приємні спогади розділяє і Галина Козубенко, тож вітаючи шановану жінку з Днем Перемоги, вона побажала:

"Живіть ще довго-довго, Євдокіє Сільвестрівно, а ми будемо приходити на ваші дні народження, отримувати велике задоволення від спілкування і заряджатися вашою позитивною енергією".


Об’єднання «Дніпроенергобудпром» шанує своїх ветеранів
Об’єднання «Дніпроенергобудпром» шанує своїх ветеранів

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top