П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Здоров'я

Епідпоріг ГРЗ у Світловодську перевищено майже вдвічі!

Епідпоріг ГРЗ у Світловодську перевищено майже вдвічі!
За даними ДУ ”Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України” за минулий тиждень (з 8 по 15 грудня) за медичною допомогою із симптомами гострих респіраторних захворювань звернувся 621 мешканець міста, що на 237 випадок більше, ніж за попередній тиждень.
^ Реклама ^

Показник захворюваності по місту на 100 тисяч населення склав 1166,0 та перевищив епідемічний поріг на 74,2% (епідпоріг для даного тижня складає 669,33).

Враховуючи показники та динаміку захворюваності на грип та ГРЗ по місту, з метою запобігання виникнення епідемічних ускладнень прийнято розпорядження міського голови щодо припинення занять в загальноосвітніх навчальних закладах міста з 21 по 27 грудня 2016 року.

Враховуючи таку епідемічну ситуацію, Держпродспоживслужба наголошує на необхідності проведення заходів профілактики грипу та ГРЗ, а саме:
  • дотримання особистої гігієни (миття милом або обробка рук антисептиками, використання носовичків або паперових хустинок),
  • застосування масок (особливо тими людьми, що захворіли);
  • обмеження (при можливості) перебування в місцях масового скупчення людей;
  • проведення частого провітрювання приміщень та вологого прибирання, в тому числі з застосуванням дезінфікуючих засобів;
  • закалювання, приймання полівітамінних та імуностимулюючих препаратів, вживання і їжу продуктів, багатих на вітаміни та фітонциди.

При перших проявах грипу не зволікайте — одразу звертайтесь за медичною допомогою!

Тетяна Кривошея,
в.о.начальника управління Держпродспоживслужби у м.Світловодську

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top