Вівторок, 16 квітня 2024
Економіка

1000 робочих місць створить ПП «Віктор і К» на заводі з переробки сої

1000 робочих місць створить ПП «Віктор і К» на заводі з переробки сої
Матеріал "Переробка сої — перспективний напрямок розвитку ПП "Віктор і К" викликав неабиякий інтерес у мешканців міста. До редакції звертаються по телефону, пишуть на електронну пошту, залишають коментарі на сайті. Людей цікавить, перш за все, РОБОТА, у пошуках якої мешканці міста поневіряються світом. До чого це призводить, ми добре знаємо. Тож узагальнюючи все, що ми почули, ставимо запитання комерційному директору приватного підприємства "Віктор і К" Максиму Королю.


— Максиме Вікторовичу, у минулому інтерв’ю ви сказали, що "соєвий" завод стане ще одним кроком вперед у розвитку переробної промисловості не тільки Світловодщини, а й всієї України. Як можна зрозуміло для більшості наших читачів описати масштаб будівництва?

— Ми будуємо завод, на якому буде перероблятися 700 тон сої на добу — така його проектна потужність. Вкладаємо значні кошти на закупівлю технологічного обладнання (виробництво КНР), елеватора (Туреччина), екстракційного приладдя, механізмів, котлів українських товаровиробників. Крім цього, будуємо потужні очисні споруди, вартістю близько 5 млн. грн. З цією метою підписали контракт із Запорізькою інжиніринговою компанією "Техенергохім", яка виготовляє, постачає, налагоджує і обслуговує комплекс обладнання очищення стічних вод підприємства.

— Про це детальніше, будь-ласка. Наші читачі турбуються про водогін і каналізацію селища Власівка.

— Мешканцям селища турбуватися не треба, адже водопостачання підприємства здійснюється від водогону КП "Кременчукводоканал". Система каналізації на всіх підприємствах роздільна. Госпфекальні стоки надходять у промканалізацію, потім на КНС і лише після цього на поля фільтрації. З введенням в експлуатацію очисних споруд (це планується на січень 2017-го року), на поля фільтрації буде виходити лише чиста вода. Всі вимоги екологів ми виконаємо і забруднювати територію не будемо.

— Читачів непокоїть, що тисячі тонн сої будуть доставлятися на підприємство не дуже якісними дорогами селища. Чи плануєте Ви ремонт доріг до запуску заводу? Як маєте намір утримувати дроги, коли завод запрацює на повну потужність?

— Ми постійно ремонтуємо селищні дороги і запрошуємо до співпраці інші підприємства, що розташовані у Власівці. У цьому році ми виділили на ремонт 250 тис. грн., інші підприємці додали хто скільки зміг, і загалом виконали роботи на 700 тис. грн. Далі плануємо нарощувати обсяги робіт за власний рахунок, а також звертатися до депутатів, щоб отримати допомогу від обласного і державного бюджетів.

— Яку кількість людей ви зможете забезпечити роботою?

— Спочатку створимо 200 робочих місць. Коли вийдемо на проектну потужність, на соєвому заводі будуть працювати 1000 працівників.

— Чим зацікавите людей, щоб вони залюбки пішли працювати на нове виробництво?

— Людей цікавить, насамперед, житло і висока заробітна плата. Плани є щодо реалізації цих прагнень, але сьогодні головне — закінчити будівництво, запустити виробництво продукту і втриматися на ринку. Це непросте завдання, адже ми конкуруємо з західними компаніями. В Україні 90% заводів належать іноземним компаніям, ми ж українське підприємство на 100%, яке народилося у Світловодську.

— На кого розрахована продукція Вашого нового заводу?

— 80-90% плануємо експортувати до країн Азії і Африки, адже там цю продукцію давно споживають. Але від експорту виграють бюджети всіх рівнів – в країну буде надходити валюта. Решту соєвого масла і протеїнового шроту (корм для худоби і птиці) будемо продавати в Україні. Впевнений, що попит на нашу продукцію буде, адже якість ми забезпечимо королівську, а ціну — народну.

— Дякую за інтерв’ю і бажаю Вам успіхів.

Розмову вела Тетяна Дроздова


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top