П’ятниця, 19 квітня 2024
Економіка

Переробка сої — перспективний напрямок розвитку ПП «Віктор і К» Новина з фото

Переробка сої — перспективний напрямок розвитку ПП «Віктор і К»
Поговоримо про сою? "Мене це не цікавить!" — скаже читач і… буде не зовсім правий. Бо він навіть не здогадується про те, що соя давно увійшла в його раціон у вигляді цукерок і шоколаду, різноманітних напівфабрикатів, майонезу, сосисок, ковбаси, макаронних виробів та інших продуктів харчування. Прийде час і ми з вами почнемо активно вживати соєве масло, м’ясо, сир тощо. Тож краще заздалегідь з’ясувати, що корисного міститься в одній з найдавніших і найцінніших культурних рослин у світі і, що не менш важливо, продукції якого виробника варто віддати перевагу.


На цю тему ми ведемо розмову з комерційним директором ПП "Віктор і К" Максимом Королем.

— Максиме Вікторовичу! Не секрет, що ПП "Віктор і К" — потужний виробник продуктів харчування з насіння соняшнику — планує відкрити завод з переробки сої. Чому саме соя і, вибачте, для чого вам такий клопіт?

— Переробка сої — це відкриття нових ринків збуту нашої продукції, перспективний напрямок бізнесу, по перше. По-друге, будівництво заводу у селищі Власівка — це нові робочі місця для мешканців Світловодщини, нові доходи до місцевих бюджетів. Що стосується самої сировини — сою споживає увесь цивілізований світ, бо це на 40% якісний білок, він не поступається білку тваринного походження, багатий на залізо, магній, фосфор, натрій, калій, вітаміни групи В,Д і Е. Загальновідомо, що соя походить з південно-східній Азії. У Китаї, Японії, Малайзії, Австралії, США її активно споживають. Світовий ринок сої розвивається, Україна також дедалі більше вирощує цю культуру, зростає і попит на продукти її переробки. Щоб не стояти осторонь світових тенденцій, ми вирішили також побудувати завод з переробки сої.

— Як і будь-який новий проект, ваш "соєвий" завод викликає чимало запитань і побоювань у мешканців селища Власівка. Чи не зашкодить його робота екологічній ситуації, зокрема?

— Ми впевнені, що наш "соєвий" завод, стане ще одним кроком вперед у розвитку переробної промисловості не тільки Світловодщини, а й всієї України. Тому проектом передбачені найсучасніші технології глибокої переробки сировини. В проект закладено потужні очисні споруди, тож новий завод не буде навантажувати селищну каналізацію. Ми живемо у селищі Власівка і вболіваємо за те, щоб воно не тільки розвивалося економічно, а й щоб жити в ньому було комфортно. Боятися наслідків майбутньої роботи нового підприємства не варто.

— Яку продукцію маєте намір виробляти, чи зможете забезпечити якість — королівську, а ціну народну?

— Поки що говорити про асортимент зарано, але соєве масло будемо виробляти точно. Технологічно його виробництво нагадує соняшникове, але дещо складніше. Тож на обладнання і екологічні заходи використаємо великі кошти. Крім продуктів харчування, будемо випускати і корм для птахофабрик, свинокомплексів, підприємства з переробки комбікормів — протеїновий шрот. У ньому є потреба і в Україні, і за кордоном. Що стосується якості і вартості нашої продукції, я думаю, бренд "Королівський смак" залишиться на висоті!

— Дякую за корисну інформацію і бажаю успіхів!

Розмову вела Тетяна Дроздова

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top