Вівторок, 21 травня 2024

^ Реклама ^
Корисна інформація

До уваги неприбуткових установ та організацій!

До уваги неприбуткових установ та організацій!
Відділ державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області інформує про порядок внесення змін до статуту у зв’язку з приведенням його у відповідність до норм Податкового кодексу України.
^ Реклама ^

Постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року № 440 затверджено Порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення, згідно з яким неприбуткові організації, які не приведуть свої установчі документи відповідно до норм пункту 133.4 статті 133 Податкового кодексу України, після 1 січня 2017 року виключаються контролюючим органом з Реєстру неприбуткових установ та організацій.

У зв’язку з цим рекомендуємо зареєстрованим громадським організаціям внести зміни до свої статутів шляхом прийняття нової редакції у порядку визначеному статутом.

Згадані зміни повинні передбачати:
  1. заборону розподілу отриманих доходів (прибутків) або їх частини серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників (крім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління та інших пов’язаних з ними осіб;
  2. передачу активів одній або кільком неприбутковим організаціям відповідного виду або зарахування до доходу бюджету у разі припинення юридичної особи (у результаті її ліквідації, злиття, поділу, приєднання або перетворення).

Додатково рекомендуємо одночасно з приведенням статуту у відповідність з Податковим кодексом України внести зміни та привести статут у відповідність із Законом України "Про громадські об’єднання", а у разі зміни назви вулиці додатково включити до порядку денного органу, який уповноважений приймати рішення, ще і питання щодо зміни адреси місцезнаходження.

Документи можна подати до найближчого центру надання адміністративних послуг, до Центрів з надання вторинної правової допомоги або до Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області.

Для державної реєстрації необхідно подати:
  1. заяву про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі;
  2. примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) рішення уповноваженого органу управління юридичної особи про зміни, що вносяться до Єдиного державного реєстру;
  3. реєстр осіб (громадян), які брали участь в засіданні уповноваженого органу управління юридичної особи;
  4. документ, що підтверджує правомочність прийняття рішення відповідно до статуту громадського формування про внесення змін до Єдиного державного реєстру;
  5. установчий документ юридичної особи в новій редакції.

Адміністративний збір за державну реєстрацію змін, що пов’язані з приведенням установчих документів у відповідність до чинного законодавства, не справляється.

Олег Казанок,
начальник відділу

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top