П’ятниця, 19 квітня 2024
Спорт

Стартував Чемпіонат України з баскетболу серед студентів — 2:1 на нашу користь Новина з фото

Стартував Чемпіонат України з баскетболу серед студентів — 2:1 на нашу користь
28-29 жовтня в м. Кропивницький відбувся перший тур першого кола Чемпіонату України з баскетболу серед студентських команд, який проводить Федерація баскетболу України. У змаганнях взяли участь 7 команд. Світловодськ заявив себе командою політехнічного коледжу — СПК–КНТУ (колишній склад команди Світловодської КДЮСШ №1, що минулого року відстоювала честь міста на чемпіонаті України серед юнаків, а зараз перейшла на вищий рівень — у студентську баскетбольну лігу).


Загалом у першому колі наша команда повинна зіграти 12 ігор (6 у Кропивницькому та 6 у Світловодську). Відзначимо, що за результатами обласного етапу й визначиться переможець, який вийде в другий етап і представлятиме область на Всеукраїнському рівні.

Під час першого туру світловодці провели три гри. Спочатку наші земляки зустрілися з командою КДЮСШ №4 (м. Кропивницький), створеною у вересні обласним управлінням молоді та спорту спільно з БК "Золотий вік", які збирають талановиту молодь з усієї області.

"Гра була дуже "жарка", але в завзятій боротьбі ми виграли 2 очка", — розповів тренер нашої команди Володимир Лисак, відзначивши, що стартова гра була надзвичайно важлива для учасників.


Наступного дня наші юнаки зіграла ще дві гри. На першій зустрічі здолали студентів Кіровоградського машинобудівного коледжу. За словами В. Лисака, ця команда — явний аутсайдер, тому практично всю гру світловодці грали другим складом і перемогли без проблем — 72:36. Найскладнішою стала зустріч з командою факультету фізичного виховання КДПУ ім. Винниченка, гравці якої тривалий час виступають, мають сильну підготовку і співпрацюють з Вищою лігою. До того ж, вони на 5-6 років старше за наших хлопців (майже усі гравці СПК–КНТУ 2000 р.н.).

"Спочатку ми програвали 19 очок. Приймалися доволі спірні рішення не на нашу користь, але після перерви нам вдалося "переламати" хід гри. За 6 секунд до кінця був рівний рахунок. Ми перехватили м’яч і, на жаль, не змогли забити з-під щита. Потім гра перейшла в додаткову "п’ятихвилинку". Більш удачливими виявилися місцеві баскетболісти, які виграли з перевагою у сім очок — 89:82", — наголосив В. Лисак.


Хоча вищезгадана команда — найсильніший і головний претендент на перемогу, у другому турі, що відбудеться у Світловодську 27-28 листопада, баскетболісти СПК–КНТУ спробують відіграти різницю, головне — зібратися і добре підготуватися, говорить тренер:

"Ми серйозно готуємося до зустрічі-відповіді. Вже цього тижня розпочинається чемпіонат Кременчуцької баскетбольної ліги серед юнаків старшого віку. Щодо своїх вихованців — хлопці молодці! Зіграли чудово. Особливо хочу відзначити капітана Богдана Ткаченка, який був справжнім лідером на полі".


Як і завжди, тренер Володимир Лисак дякує незмінному спонсору світловодської баскетбольної команди Віктору Королю – власнику торговельної марки "Королівський смак" — за допомогу та можливість захищати честь міста на престижних змаганнях.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top