Моніторингові перевірки закладів торгівлі та громадського харчування: є позитивна динаміка
Додатково до вже викладених матеріалів управління Держпродспоживлсужби в м.Світловодську повідомляє, що станом на 28 жовтня 2016 року комісією перевірено 97 % закладів торгівлі продовольчими товарами та громадського харчування (254 заклади з 262). Неперевіреними залишились частина об’єктів, які не працювали на момент обстеження, а також ті, власники яких не допустили членів комісії до перевірки. Порушення виявлено у 185 закладах, тобто у 73 % перевірених.
^ Реклама ^
Основними виявленими порушеннями залишаються: відсутність на робочих місцях медичних книжок, прострочені терміни проходження профілактичних медичних оглядів, відсутність миючих та дезінфікуючих засобів, відсутність умов для дотримання особистої гігієни персоналом, порушення умов та строків реалізації харчових продуктів, відсутність супровідних документів, що посвідчують якість.
При цьому є позитивна динаміка проведеної роботи: з перевірених повторно 56 закладів у 31 недоліки було виправлено. Таким чином, відсоток закладів з порушеннями зменшився з 73 до 60. Тож сподіваємось, що і інші суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі продовольчими товарами та громадського харчування, приєднаються до цієї позитивної статистики та будуть відповідально ставитись до виконання санітарних правилам і нормам, а також Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів".
Не залишимо поза увагою і городян, яким порадимо не втрачати пильність – уважно слідкуйте за тим, що і де ви купуєте.
Тетяна Кривошея, в.о.начальника управління
Держпродспоживслужби в м.Світловодську
При цьому є позитивна динаміка проведеної роботи: з перевірених повторно 56 закладів у 31 недоліки було виправлено. Таким чином, відсоток закладів з порушеннями зменшився з 73 до 60. Тож сподіваємось, що і інші суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі продовольчими товарами та громадського харчування, приєднаються до цієї позитивної статистики та будуть відповідально ставитись до виконання санітарних правилам і нормам, а також Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів".
Не залишимо поза увагою і городян, яким порадимо не втрачати пильність – уважно слідкуйте за тим, що і де ви купуєте.
Тетяна Кривошея, в.о.начальника управління
Держпродспоживслужби в м.Світловодську