П’ятниця, 19 квітня 2024
Корисна інформація

Щодо правил заповнення звіту про єдиний соціальний внесок

Щодо правил заповнення звіту про єдиний соціальний внесок
У зв’язку із внесенням змін до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України 14.04.2015 № 435 (у редакції наказу Міністерства фінансів України 11.04.2016 № 441) та наявністю значної кількості помилок у звітності страхувальників надаємо роз’яснення щодо відображення у таблиці 6 Додатку 4 реквізитів стану трудових відносин.


  1. "Ознака наявності трудової книжки" — позначка “Х” вноситься, якщо застрахована особа працює на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, та її трудова книжка знаходиться у страхувальника (платника).
  2. "Ознака неповного робочого часу" (1-так, 0-ні). Ознака "неповного робочого часу" відповідно до статті 56 Кодексу законів про працю встановлюється угодою сторін як при прийнятті на роботу, так і в період роботи. Ознака "неповний робочий час" проставляється у разі, якщо особа працює:
    • неповний робочий день (тобто зменшення тривалості щоденної роботи на зумовлену кількість годин);
    • неповний робочий тиждень (при якому зберігається нормальна тривалість робочого дня, але зменшується кількість робочих днів на тиждень);
    • поєднання неповного робочого дня і неповного робочого тижня (наприклад, тривалість робочого дня 5 годин при 4 робочих днях на тиждень).

Для відносин згідно цивільно-правового договору реквізит не заповнюється.

Також акцентуємо увагу відповідальних осіб страхувальників, які нараховують заробітну плату у розмірі менше мінімальної, встановленої законодавством, щодо необхідності відображення у графі 10 таблиці 6 Додатку 4 з кодом типу нарахувань 13 суми різниці між розміром мінімальної заробітної плати та фактично нарахованою заробітною платою (доходом) за звітний місяць.

Лариса Лимаренко,
завідувач сектору ведення електронних реєстрів та підтримки інформаційно-аналітичних систем Світловодського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top