П’ятниця, 19 квітня 2024
Відео Події

Причину смороду на Бойка,2б ще треба з’ясовувати (ДОПОВНЕНО) Новина з фото Новина з відео

Причину смороду на Бойка,2б ще треба з’ясовувати (ДОПОВНЕНО)
За словами голови Громадської ради при міськвиконкомі Михайла Касьянова, який і сам мешкає у цьому будинку, фекальний сморід з підвалів (ця 9-поверхівка складається з двох під’їздів) з регулярною періодичністю отруює життя тубільців, починаючи з нульових років.


Але цьогорічна спека з підвищеною вологістю спричинила ще більш концентрований, а відтак, нестерпний "аромат". І 5 липня мешканці будинку, яким вже несила його витримувати, наполягли на тому, щоб до них у двір – аби на власні носи відчути – прибула як міська верхівка, так і відповідні профільні служби… Заступник міського голови з комунальних питань Анна Нестеренко перебрала на цій сходці роль такого собі Третейського судді, заявивши на початку, що влада, як і мешканці, розуміє, що "косметичним" шляхом це неподобство остаточно не усунути, а задля того, щоб усунути це неподобство остаточно – необхідно віднайти першопричину. Тож, повідомила вона громадянам, яких закликала не гарячкувати і не сперечатися, зібрання наразі має заслухати представників усіх "фігурантів", що мають пряме або опосередковане відношення до каналізації.

Першим слово мовив в. о. начальника УЖКГ Віктор Боровський. Він зокрема припустив, що причиною смороду може бути просідання будинку, який має і без того незначний для належного стоку ухил каналізаційної труби. Щоби виправити цю напасть, треба відкопати кільканадцять метрів каналізаційного колектору і збільшити таким чином його ухил. Але ця процедура, за його словами, потребує значних сум – що, в умовах гострої нестачі бюджетних грошей, практично неможливо в оглядовому майбутньому. Тож, панові Вікторові не залишилось нічого іншого, як порадити мешканцям використовувати каналізацію не у якості сміттєпроводу – а лиш за її прямим призначенням… Чим і викликав шквал невдоволених реплік мешканців – мовляв, легше всього все звалити на них.

У свою чергу начальник служби водовідведення (структура водоканалу) Віра Мельник нагадала, що її хлопці обслуговують зовнішні мережі, а до внутрішньобудинкових вони стосунку не мають (смердить-то з підвалів) – це прерогатива балансоутримувача будинку. Натомість балансоутримувач, начальник КП "Житлосервіс-2012" Роман Шумейко, зазначив, що таким по відношенню до даного будинку його підприємство стало лиш з 1 червня. Але й за це короткий проміжок часу – і він натякнув те, про що говорив Боровський – аварійна бригада його КП тричі приїздила за викликом з Бойка,2б і прочищала каналізацію від засмічення.

Головна комунальниця, аби не дати розгорітись новій полеміці народу з комунальниками, спитала у Шумейка: що можна зробити вже зараз – щоб полегшити мешканцям дихання? Вже зараз, відповів пан Роман, можна, спільно з водоканалом ретельно промити каналізаційний колектор як всередині будинку, так і за його межами. Днями (а то й раніше) до будинку завітають спеціалісти санепідслужби – для дезінфекції у підвалах – заявку на це "Житлосервіс" подав минулого тижня.

…А тим часом, слухаючи, мешканці 9-поверхівки підписувались під зверненням до міського голови з вимогою конкретних кроків щодо вирішення їхньої "фекальної" проблеми. Першим таким кроком вони вважають створення міжвідомчої комісії, яка би остаточно визначилась з першопричиною того докучливого смороду, опісля розписала би послідовність капітальних – не косметичних – ремонтних робіт і визначилася би з їхнім кошторисом. Приймаючи з рук Касянова петицію, пані Анна запевнила, що вже на ранок наступного дня вона ляже (петиція) на мерський стіл. А її наповнення конкретним змістом вона бере під особистий контроль.

Причину смороду на Бойка,2б ще треба з’ясовувати (ДОПОВНЕНО)
Дивина: місце, звідки смердить найбільше, сухе-сухісіньке


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top