Субота, 27 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Події

Учасники унікальної експедиції "Ріка життя" — в гостях у "Вісника Кіровоградщини" Новина з фото

Учасники унікальної експедиції "Ріка життя" — в гостях у "Вісника Кіровоградщини"
Як ми розповідали, 2 липня в Україні стартує безпрецедентна акція — пішохідна туристсько-краєзнавча експедиції "Ріка життя", учасники якої планують подолати за 55 днів 1100 кілометрів уздовж Дніпра.
^ Реклама ^

17 червня організатор цього унікального проекту Сергій Сердюк і його товариш по експедиції Ігор Бадіон здійснили тренувальний старт, вирушивши пішки зі Світловодська на Чигирин, аби взяти участь у міжнародному фестивалі "VIRA FEST". Причому найцікавіше те, що тренувальний маршрут туристів стартував просто з редакції нашого видання! Ось таким несподіваним і приємним виявився для нас ранок цього дня.

Сергій та Ігор виявилися людьми дуже цікавими і неординарними, а спілкування з ними — сповнене оптимізмом, щирим патріотизмом та позитивною енергетикою.

Певні, розповідь наших гостей буде цікавою і для наших читачів.

— Сергію, яка головна мета вашої експедиції?

— Головна наша мета — це показати світу, що Україна велика красива країна і телебачення — це не весь світ, який ми бачимо. Слоган нашої експедиції: "Україна прекрасна! Подорожуйте нею!".

Як очікується, ми будемо зустрічатися з краєзнавцями, істориками, цікавими людьми, які зможуть розповісти і про архітектуру, і про історичне минуле, і про сучасне життя тих місць, якими ми будемо подорожувати. За результатами цих зустрічей і отриманої інформації ми плануємо випустити книгу. Поки що — в електронному вигляді, а в майбутньому, можливо, і на паперових носіях. Звісно, якщо знайдуться спонсори. У планах випуск і іншої книги — про тих людей, з якими ми познайомимося під час експедиції, адже я впевнений, що таких буде багато. Ми вже зараз це відчуваємо, під час тренувальних походів.

А ще наше завдання — показати людям необхідність активного способу життя. Треба підійматися, організовувати тури вихідного дня, рухатися, а не сидіти на місці.

— А як з’явилася ідея проведення подібної експедиції?

— Насправді ідея прийшла від серця. Ми навіть не знаємо, як вона з’явилася. Але чому ні? Дніпро – найбільша річка України і одна з найбільших в Європі. Ми плануємо пройти 1100 кілометрів, щодня долаючи не менше 20 кілометрів, крізь вісім областей України, розповідаючи про кожну з них. Цьогоріч держава відзначатиме 25-річчя незалежності, і це буде наш подарунок рідній країні до свята.

— Хто вас підтримує у вашому починанні?

— Нас підтримало Міністерство молоді і спорту України, всі вісім обласних держадміністрацій, крізь території яких прокладений маршрут, усі керівники районів, підтримали державні засоби масової інформації. Ми вже отримали пропозицію від УТ-1. Але все це більше інформаційна підтримка. В основному ж проект реалізується за власні кошти та кошти спонсорів.

— Чи був досвід проведення подібних тривалих пішохідних мандрівок?

— Так, досвід є. Усі ми — туристи-любителі. Раніше ходили і в Крим, і в Карпати, і на Південний Буг. Ігор, приміром, займається велотуризмом. Усі ми ведемо активний спосіб життя.

— А хто входить до складу вашої команди?

— Я, як організатор проекту, голова громадської організації "Олександрійці" Сергій Сердюк; Ігор Бадіон — лікар-травматолог, водночас наш фотограф і журналіст-початківець; професійний журналіст Олена Карпачова; мій син, Максим Сердюк, студент 4 курсу Інституту журналістики Київського національного університету імені Т.Шевченка, редактор музичного інтернет-видання та Олександр Скрипник, який визвався створити і наповнювати сайт проекту.

Тож, плануємо вже під час експедиції розповідати про цікаві зустрічі і події , які будуть відбуватися.

Взагалі, наша програма-мінімум – це пройти запланований маршрут, поспілкуватися з людьми, видати дві книги і зарядити своєю позитивною енергією всіх, кого ми будемо зустрічати на нашому шляху і хто готовий її отримати!

Цей заряд позитивної енергії ми відчули на собі, спілкуючись з активними та сповненими натхнення учасниками експедиції. Наше з ними приємне спілкування завершилося спільним фото в редакції та домовленістю про обмін інформацією. Тож, наші читачі зможуть дізнаватися про перебіг пішохідної туристсько-краєзнавча експедиції "Ріка життя" безпосередньо від її учасників.

До речі, на Світловодщині учасники проекту планують бути наприкінці липня, а далі, на початку серпня, вирушать до Онуфріївського району.
Сергій Сердюк, Богдан Дроздов, Ігор Бадіон
Ігор Бадіон, Олена Єрунова, Сергій Сердюк
Сергій Сердюк, Ігор Бадіон
Ігор Бадіон, Сергій Сердюк
Ігор Бадіон, Сергій Сердюк


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top