П’ятниця, 29 березня 2024
Освіта

"Моя щаслива планета" — тренінг з енергозбереження для дітей Новина з фото

"Моя щаслива планета" — тренінг з енергозбереження для дітей
3 та 10 червня на базі центральної міської бібліотеки було проведено тренінги на тему "Моя щаслива планета" для школярів молодших класів ЗОШ № 7, № 10.


Кожна людина має право на здорове і повноцінне життя в гармонії з природою. Саме для реалізації цього права в різних країнах світу впроваджується і вже успішно працює освітня програма для стійкого розвитку з метою виховання свідомих членів суспільства та формування розуміння взаємозв'язку і взаємозалежності людини і природи, причетності кожного до проблем навколишнього середовища.

Методика тренінгу, як частина системи навчальних курсів "Освіта для стійкого розвитку в дії" — є інноваційним навчанням, спрямованим на зміну моделей поведінки та способу життя і звичок учнів.

"Моя щаслива планета" — тренінг з енергозбереження для дітей

Діти разом з тренером розглядали тему про цінність природи для життя людини, основні ресурси, їх обмеженість і не відтворюваність; екологічні проблеми рідного краю та причини їх виникнення; досліджували власні звички і стиль життя. Використовувались такі інтерактивні методи навчання, як робота учнів у малих групах, парах, уявний мікрофон, обговорення у загальному колі та ін.

В практичній частині заходу учасники створювали власні проекти: "Рослини — зелені друзі", "Вода — джерело життя", "Вчимося бути дбайливими господарями", "Збережемо обличчю планети посмішку".

"Моя щаслива планета" — тренінг з енергозбереження для дітей

Учасники працювали над роздумами про свій внесок у справу збереження ресурсів планети, визначали бажані зміни у стилі свого життя та планували подальші дії й висловлювали власну позицію щодо дбайливого ставлення до природ¬них ресурсів.

Завідуюча відділом нових інформаційних технологій ЦМБ
Шмакова Н.А.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top