Четвер, 28 березня 2024
Політика

Олесь Довгий: «Наповнюймо любов до Світловодська конкретним змістом!» Що мав на увазі депутат?

Олесь Довгий: «Наповнюймо любов до Світловодська конкретним змістом!» Що мав на увазі депутат?
Під час святкування 62-річниці Світловодська народний депутат України від нашого виборчого округу Олесь Довгий, звертаючись до містян зі сцени Літнього театру з привітанням, згадав про Проект з промовистою назвою — "Я люблю Світловодськ!"


Все ж таки, приємно констатувати, що словник української мови такий багатогранний. А саме — у сенсі, що таке "любов", а що таке "кохання". Кохання — це найкращі почуття до людини, з якою прагнеш прожити все життя, подовжуючи свій Рід. А от любити можна сонце, пору року тощо. А також — свою землю та людей, які на ній живуть… То що ж мав на увазі Олесь Станіславович, оповістивши про свій Проект, спитали ми безпосередньо у нього.

— Насправді, — відповів він, — ініціатива була започаткована ще минулого року у вигляді фотоконкурсу. Думаю, ви пам’ятаєте біл-борди з дітьми різних шкіл та міських активістів на фоні банерів "Я люблю Світловодськ". Основною метою проекту є, звичайно, інфраструктурний розвиток міста. Ідея проекту — згуртувати громаду навколо любові до рідного міста, розробити платформу, завдяки якій люди матимуть змогу ділитись власними думками та ідеями щодо того, як зробити Світловодськ комфортним і процвітаючим. Погодьтесь, людина, яка любить своє місто, не піде ламати гойдалку на дитячому майданчику, не буде розмальовувати стіни будинків, донесе сміття до урни, піде на суботник і прибере парк чи набережну, де будуть гратись її діти.

І знаєте, я надаю перевагу чіткій конкретиці, якщо я сказав, що сподіваюсь і чекаю звернень до моєї приймальні від світловодчан і, передовсім, молоді з пропозиціями, ідеями, готовими розробкам, то це означає, що всі вони будуть обов’язково розглянуті і вивчені. І я обіцяю, що докладу і своїх зусиль, і свого впливу аби вони втілились у життя.

— Пане Олесю, Світловодськ незабаром стане не лише конкретно окресленим Світловодськом — у світлі грядущої адміністративно-територіальної реформи, він має стати центром того, що зараз іменується Світловодським районом…

— У Проекті "Я люблю Світловодськ" врахована саме ця проекція. І задля цього вже дещо нами зроблено у взаємодії зі Світловодською райдержадміністрацією, яку очолює Сергій Сергійович Твердовський. Так, до Дня Світловодська нами спільно на міській набережній було встановлено зручні для відпочинку лавочки та урни для підтримання чистоти навколо з логотипом Проекту "Я люблю Світловодськ!"… У цьому я вбачаю саме той об’єднавчий символізм вашого запитання: набережна територіально належить Світловодському району, а проводять там своє дозвілля, фактично, світловодчани. Ще, як приклад: нещодавно мені вдалося залучити із держбюджету шість мільйонів гривень, які спрямовуються на реконструкцію Інфекційного відділення Світловодської ЦРЛ… Відділення, знов таки, знаходиться в нинішніх світловодських межах, а лікуються там ще і мешканці Світловодського району… Так, що "Я люблю Світловодськ!", як бачимо, має набагато ширшу географію. А відтак — набагато більші можливості.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top