П’ятниця, 19 квітня 2024
Відео Події

Меморіальну дошку відкрили на честь Віктора Аврамчука (ДОПОВНЕНО) Новина з фото Новина з відео

Меморіальну дошку відкрили на честь Віктора Аврамчука (ДОПОВНЕНО)
Подія сталася 27 травня в селі Опришки Глобинського району Полтавської області, на батьківщині героя неоголошеної війни Віктора Вікторовича Аврамчука, який до другого призову в Українську армію жив і працював водієм у Світловодську.


На території школи, де навчався Віктор зібралися односельчани, побратими Героя, з якими він захищав нашу землю з серпня 2015-го по 10 січня 2016 року Віктор Аврамчук, друзі і родичі загиблого героя. На урочистий захід пам’яті не могли не поїхати і колеги Віктора зі "Світловодської паляниці". Саме вони привезли нам фото і поділилися своїми враженнями.

Дуже багато теплих слів було сказано різними людьми на адресу Віктора Аврамчука. Вчителі розповідали яким він був спокійним, врівноваженим, чуйним, старанним учнем. Побратими просили вибачення за те, що вони живі, а його вже немає і клялися другу з позивним "Шміль" не відступати і боротися з ворогом до останнього:

"Ця пам’ятна дошка буде нагадуванням всім нам про те, що на сході йде війна, не АТО, як нам каже влада. Там гинуть справжні хлопці…"


Звертаючись до школярів, один з захисників України сказав:

"Ніколи не забувайте, що такий герой жив у вашому селі, вчився у вашій школі. Він віддав за Україну найдорожче, що у нього було – своє життя."


Дошку доручили відкрити двом бійцям: Олександру Хорольському та Тарасу Жиліну.

Зворушливим до болю був виступ мами героя. Жінка, хвилюючись, читала з папірця, щоб нікого не забути, свою подяку тим, хто підтримав її у безкрайньому горі і вшанував пам’ять сина.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top