П’ятниця, 19 квітня 2024
Відео Влада

Кому везло, а кому не везло на тринадцятій Новина з відео

Кому везло, а кому не везло на тринадцятій
Часові "витяжки" з чергової майже 6-годинної сесії міської ради.


Тільки-но прозвучав гімн України знаменуючи початок чергової, 13-ї сесії міськради, яка відбулася в сесійній залі адмінбудинку 26 травня, як головуючий, міський голова Валентин Козярчук запропонував оплесками (частина 1 відео-трансляції, 3:08) привітати повернення з московітського полону української літунки і нардепа Надії Савченко. Опісля чого він поінформував про житіє своє у проекції на міськраду. Якщо раніше (4:40), зокрема, сказав Козярчук, певні міськрадівські елементи намагалися чинити йому перепони на шляху формування виконавчої гілки влади, то зараз вони намагаються з ним судитися, захищаючи свою честь і гідність. І вірогідно саме цим елементам він нагадав, що, згідно регламенту, тільки він є єдиним сесійним розпорядником, тобто він і тільки він і порядок денний формує, і слово для виступу надає, яке може й зупинити тощо — про що пан Валентин наголосив ще разок (16:02). Але від 7-ї хвилини він розповів про більш приємні речі: на початку його та міськради каденції Світловодськ за всіма соціально-економічними показниками знаходився на останньому місці в області, зараз же — чи то на 5-у, чи то на 4-у. Оплески. А все тому, наголосив градоначальник, що у місті активізовано роботу з інтенсифікації податкових надходжень до бюджету…

12:25 — перехід вступної мерської промови до теми ремонту ревівської амбулаторії, який наразі призупинено. Причина, пояснив голова, полягає у тому, що після того, як виконавцеві замовлення було відмовлено платити 780 тис. грн. за цей ремонт, він взявся виконувати його за півмільйона. А от голову про це ніхто не спромігся повідомити і зокрема, про результати тендера. Ні, наголосив мер, він обома руками за те, щоб мешканці Ревівки мали свій медичний заклад, але він хоче, щоби все було чесно й прозоро. До цієї теми сесія ще поверталась у виступах "свободівки" Тетяни Веремієнко (43:34), "партпенсіонера" Анатолія Кучугурного (49:14) та "опоблоківця" Марка Сіромахи (52:04).

Поверталося засідання і до теми (14:13) ремонту "білого дому", точніше до його подальшої долі. Річ у тім, пояснив мер, що головна адміністративна споруда, яка у 2006 році стала заставою під банківський кредит для порятунку водоканалу (кредит, звісно власті так не повернули), нещодавно була викуплена на аукціоні у Сумах за 403 тис. грн. (вартість 2-кімнатної квартири у Світловодську!) такою собі пані Шевченко. А оця пані Шевченко є дружиною арбітражного керуючого на нашому Радіозаводі Ігоря Шевченка. А тепер новий власник пропонує Світловодську купити у нього свій же ж "білий дім" за 8 млн. грн. Отакі от схеми, резюмував пан Валентин, додавши, що він сповнений рішучості і адмінбудівлю повернути без всяких торгів, і Шевченка того покарати. У продовження "білодомівської" теми (17:04) виступив "партпенсіонер" Юрій Лукинський з проектом рішення звернень міськради до: Мін’юсту з обґрунтуванням (див. вище) відкликання ним Свідоцтва на ім’я оцього Шевченка, що надає йому право працювати арбітражним керуючим; Генпрокуратури та Національного антикорупційного бюра — щодо розслідування діяльності оцього Шевченка на предмет шахрайства. Оце й буде наше тестування центральних властей на предмет їхньої щирості вести рішучу боротьбу з корупцією та відданості до європейського вибору, наголосив Лукинський. Що й знайшло підтримку його колег.

Ще на увагу заслуговує мерська інформація (25:16) про ймовірне прибуття 5 червня на День міста українців зі всього світу (навіть із США, Канади та Австралії) — перебуваючи у Києві, він пересікся з керівництвом "Світового конгресу українців" і скористався нагодою запросити їх до Світловодська на свято.

Додатково до порядку денного, з подання "свободівця" Олександра Молчанова (30:35), було включено "інсулінове" питання, тобто, розслідування того, на яких підставах минулого року змінився постачальник інсулінових препаратів до медзакладів міста — у цій зміні міськдеп підозрює наявність корупційної складової.

Коли порядок денний був затверджений настала черга (33:36) депутатських звернень та відповідей на них. У цьому блоці і "самопомічнянець" Леонід Пащенко торкнувся питання купівлі-продажу "білого дому" (34:43) — але більш юридично детально. Його доповнив мер (40:30), наголосивши, що адмінбудівлю у жодному разі не мали права використовувати як товар — там, десь у її підвалах знаходиться такий собі бункер спеціального призначення, який у разі якогось лиха (стихійного, техногенного, воєнного тощо) він має бути командним пунктом та штабом міського керівництва. Тобто, отой бункер класифікується як стратегічний об’єкт. А стратегічні об’єкти, хитро примружився градоначальник, згідно закону, не можуть знаходитись у приватній власності… Так спливли перші дві години сесії.



І після годинної перерви обранці знову занурились до роботи. Від 7 хв. 38 с. (частина 2 відео-трансляції) міськдепи знову повернулися до порятунку адмінбудівлі — обговорювали, який документ затверджувати і куди його послати, аж поки (23:22) сесія не перейшла до розгляду фінансових питань в "озвучці" начальника фінуправління Наталії Яременко.

А ось коли настала черга блоку соціальних та економічних, які озвучував начальник управління економіки Олександр Наумчик, зокрема, "Про встановлення ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки у м. Світловодську" (30:52) то почалося таке палке та суперечливе обговорення, у якому, зокрема, присутній на засіданні облдеп Костянтин Каспров, який марно кілька хвилин поспіль тягнув руку для слово мовити, звернувся до ЗМІ (49:02) поінформувати громадськість про вибірковість головуючого у праві кожного на виступ. Врешті зовні незворушний головуючий і сам не витримав (1:04:16) — не очікувано для всіх оголосив перерву до наступного дня. Так завтра ж "випускний" у школах, заперечили обранці. Ну тоді — до понеділка, увійшов у положення мер та відразу ж оговтався:

"А у понеділок я у Києві, перепрошую".


Після чого, поглянувши на годинник, оголосив третій варіант перерви — на півгодини.



Після "перекура" розпочалася третя частина пленарного засідання протяжністю ще у майже три години і звісно ж — з того "ставочного" питання, яке на 26 хв. 16 с. (частина 3 відео-трансляції) так нічим і завершилось — тепер саме з цього питання збиратимуть позачергову сесію, бо ж терміни тиснуть.

Після чого заслухали начальника управління освіти Геннадія Френкеля (26:30) щодо затвердження Програми "Шкільне харчування". Затвердили.

Слідом (30:00) заслухали в. о. начальника УСЗН Інну Попович — про штатний розпис цього управління на час призначення літніх субсидій і про надання адресної матеріальної допомоги (понад 500 грн.) людині, що опинилася у складних життєвих обставинах. Підтримали.

Підтримали й наступного доповідача — директора КП "Комбінат комунальних послуг" Олександра Плахотного (36:35) щодо списання з балансу засобів, які відпрацювали свій ресурс. Задля прозорості цієї процедури (здавання на металобрухт), в чому засумнівалася фракція "Свободи", Плахотний запропонував їй (фракції) взяти у цьому здаванні безпосередню участь.

Також, не без своєрідного гумору головлікаря ЦРЛ Юрія Котенка (44:00), обранці трішки скоротили ліжковий фонд кількох медичних відділень — відомчі циркуляри зі столиці та області вимагають більше скорочувати.

Досить швидко (58:18-1:16:48) міськдепи розглянули архітектурно-земельні питання (Наумчик). Зате відразу у питаннях надання згоди на розроблення проекту землеустрою (доповідач той же) все змішалось докупи — спорткомплекс, котельня, басейн, пильний "свободівець" Олександр Попічко, суперфіція з сервітутом і навіть… худоба. Тож, варто оцей фрагмент (1:16:50-1:36:25) переглянути увесь.

Далі, кому цікаво, до 1 год. 55 хв. 46 с. тривало обговорення інших питань сього блоку. Аж поки не перейшли до єдиного питання організаційного змісту, яке озвучив міський голова безпосередньо (1:56:00). Він запропонував обранцям підтримати пропозицію щодо вшанування пам’яті громадського діяча Віталія Куцевича, якого виявили мертвим зі слідами тілесних ушкоджень у власній квартирі 16 квітня. Таким чином Віталію Васильовичу Куцевичу було присвоєно звання "Почесного громадянина м. Світловодськ (посмертно) та вулицю Ґлінки (місце розташування поліцейського відділку) перейменували на його честь… В цьому зв’язку виникає одна цікавість чисто психологічного характеру: чи добре обмізкували ідею з вулицею Ґлінки її ініціатори у тому сенсі — як почуватимуться правоохоронці працюючи на вулиці, названої на честь людини, винуватців загибелі якої і досі не знайдено? Ще добре, якщо знайдуть. А якщо ні — то значить, головний міськрайонний поліцейський будинок (наче німий докір його пожильцям) знаходитиметься на вулиці "глухаря" або, професійним сленгом, нерозкритого злочину…

Далі було "котельнове" питання "укропівки" Надії Мальцевої (2:05:55), питання згадуваного вже Наумчика (2:12:36) — проект землеустрою на Героїв України, 94а, питання в. о. начальника УЖКГ Віктора Боровського (2:14:58), який, зокрема, клопотав про затвердження Програми реконструкції вуличного освітлення у місті на цей та наступний роки. Затвердили з кількома доповненнями. Одну частину питання доповнень до комплексної схеми розміщення тимчасових споруд у на світловодських вулицях, що пропонував головний архітектор Сергій Батяшов (2:29:20), обранці підтримали, другу відправили на доопрацювання.

Ну, а на "закуску", попри виснаження сесійним марафоном, обранці заслухали (2:34:46) "інсуліново-шахрайські" викриття згадуваного на початку нашого сесійного ревю Молчанова та навіть трішечки подискутували.



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top