Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Надзвичайні пригоди

Десята школа. Вибух? Ні! «Кулькове» отруєння? Хтозна Новина з фото

Десята школа. Вибух? Ні! «Кулькове» отруєння? Хтозна
Отримана звістка змусила нас неабияк поквапитись з виїздом на місце. Ще б пак, у ЗОШ №10 щось вибухнуло – імовірно, балон з гелієм для накачки повітряних кульок – та так, що декого навіть до реанімації доправили.
^ Реклама ^

…На шкільному подвір’ї вже перебували секретар та депутат міськради Юрій Сапянов та Андрій Маліцький відповідно. Вони якраз йшли слідом за шкільним завгоспом до одного із складських приміщень. І ми – слідом… З метою заспокоїти вразливу категорію наших читачів, забігаючи трішки наперед, зазначимо – ніякого вибуху не було й близько. І всі, слава Богові, живі!

Отже, вже у тій комірчині, оглядаючи і нюхаючи як надуті (на фото), так і розірвані повітряні кульки (так би мовити, на собі вивчаючи їхній імовірний шкідливий вплив), як за цим заняттям нас "застукала" директорка цієї школи Оксана Спашиба. Ох і дісталося журналістам і обранцям від неї за "несанкціоноване" перебування у тій комірчині. А найбільше – завгоспові Олексійовичу – за те, що він без її дозволу завів сторонніх куди не слід. Олексійович, понурившись, вийшов на подвір’я. Ми ж, долаючи страх – за директоркою. А там (у її кабінеті) вже перебували поліцейський слідчий з інспектором у справах неповнолітніх, а також керуючий справами міськвиконкому Вадим Туманов з позаштатним радником міського голови, колишнім криміналістом Миколою Каличем… Гучно доводила нашу неправоту пані Оксана, щось проколювали поліцейські, а Калич з Тумановим коректно нас попросили залишити кабінет – аби не заважати слідчим діям. Що ми й зробили.

І вже трішки згодом, по крихтам збираючи інформацію з поінформованих джерел, склалася така картина… Голова батьківського комітету одного з четвертих класів закупила 43 повітряні кульки для грядущого Останнього дзвоника (кульки по 5 грн. кожна, не сертифіковані) і принесла їх сьогодні до школи. В одному з приміщень учні цього 4-го класу їх надували. На 10:00 надули всі. Опісля перерви ці ж діти з тими ж кульками пішли до шкільної актової зали – репетирувати цей самий Останній дзвоник. За кілька хвилин з початку репетиції стало зле одній дівчинці. Покликали шкільного медпрацівника. Поки він оглядав школярку, різке погіршення самопочуття сталося ще у сімох школярів. Дехто навіть знепритомнів. Негайно викликали "швидку", яка й ушпиталила всіх вісьмох. І що цікаво (якщо доречне тут це слово): надувало кульки п’ятеро, з яких погано стало трьом, а п’ятьом, що не надували, а просто поряд стояли – теж погано стало.

…От такий вийшов "ребус": чи то дитячі пустощі, чи то токсичні кульки абощо. Та його, скоріш за все, ніхто й розгадувати не буде з причини, що на 13 годину всіх госпіталізованих дітей відпустили додому та ще й з довідками – отруєння у них не виявлено.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top