П’ятниця, 19 квітня 2024
Події

Потічковий ґвалт: Будинки униз по Грушевського ледь-ледь не потонули Новина з фото

Потічковий ґвалт: Будинки униз по Грушевського ледь-ледь не потонули
Ті, хто більш-менш регулярно шурхається так званими соціальними мережами, зокрема, "Фейсбуком", не могли не звернути уваги цими вихідними на палку дискусію містян, з якої можна зробити, не позбавлений паніки, висновок — будинки униз по Грушевського (Калініна), буцімто, через водоканальську недбалість, ледь-ледь не потонули.


Найбільше від громадян, що полюбляють називати себе патріотами, та різних "академіків" з комунальної сфери, звісно, дісталося головній міській комунальниці Анні Нестеренко. Тож, сьогодні до неї ми й звернулися аби сама розповіла, що вона там "наробила"

Перший потічок з колодязя на перехресті вулиць Героїв України і Грушевського задзюрчав ще 8 травня. Але то, за її словами, була запобіжна міра з боку Світловодського РЕМ. Тоді, якщо пригадаєте, зливи періщили, які, до того ж, супроводжувалися потужними громами з блискавками. І енергетики, аби через це не сталося чогось серйозного, відключили подачу струму на водоканал. А за кілька днів потому цей водоканал там же взявся лагодити основну (діаметром 1,2 м) трубу — зварювальні роботи проводити. А задля цього аж ніяк не обійтися від зливання з тої труби води (не каналізаційної!), яка й дзюрчала собі униз — у бік Приморської. Через що, щоправда, Новий город на цих вихідних залишився без води. За що пані Анні вибачається, додаючи (хоча ми у неї про це й не питали), що в цьому ж районі (на Будівельників) учора о 16:30 каналізацію прорвало. Але на п’яту хвилину по 20-ї порив був зліквідований. Вправились би, говорить вона, ще оперативніше, але по місту того ж таки дня довелося прочищати засмічення ще у п’ятьох місцях — кидають наші люди сміття до каналізації.

…За нагоди ми не оминули поцікавитись у головної комунальниці, чи поділяє вона думку, що має значне поширення серед громадян, включно з патріотами та "академіками", стосовно того, що нашому водоканалові було краще, якби його у квітні 2012 року не приєднали до області — до ОКВП "Дніпро-Кіровоград". На це вона відповіла ухильно, зазначивши, що вся міська "комуналка" перебуває у вкрай занедбаному роками стані. І навряд би водоканалові було ліпше, якби його самотужки "тяг" і без того злиденний Світловодськ. І навряд чи у такому випадку нашому "удільному" водоканалові вдалося отримати значний кредит на модернізацію від Світового банку — замалий би він виявився для такої потужної монетарної установи. А от об’єднаний водоканал отримав! І з боргами "Дніпро-Кіровоград" розраховується стабільно (так, що є сподівання, що не відберуть наш "білий дім" як заставу за банківський кредит, здається, 2006 року на порятунок самостійного тоді водоканалу. Прим. авт.), і дорожнє покриття на місці своїх копань водоканальці не забувають відновлювати, звісно, якщо дощі не заважають…

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top