Четвер, 28 березня 2024
Влада

Курці з браконьєрами не «відставили» Гулого. Фрагменти ХІІ сесії Новина з відео

Чергова, 12-а сесія міськради, що відбулася 21 квітня, своїм зовнішнім антуражем скидалася на Верховну Раду, трибуна та президія якої зазвичай заліплена різними постерами – то свободу Надії Савченко, то когось "посадити" абощо. От і в нас було подібне.


Тільки, на відміну від "будинку під куполом", світловодська тематика була прив’язана суто до смерті народного правника Віталія Куцевича. А ще у президії на самоті перебував секретар міськради Юрій Сапянов, бо голова, повідомив він, захворів. І опісля змін та доповнень до порядку денного, обранці приступили до заслуховувань депутатських запитів. Серед найбільш колоритних — два запити "УкрОПівки" Надії Мальцевої (І частина відео-трансляції, 27 хв. 20 с.). Хоча, не самі запити виявились колоритними — про тотальні заборони: на торгівлю дніпровської рибою під час нересту (свіжої, сушеної, копченої, мороженої) і на куріння у громадських місцях. Колоритною (точніше, дещо кумедною) стала репліка пані Надії — після то, як її колеги не підтримали пропозицію "ганяти" названі категорії (а лиш тих, хто торгує свіжою рибою) – вона сказала, що тут, виходить, зібрались браконьєри з курцями.

"Опоблоківець" Валентин Кривенко (44:52) спрямував свій запит (і був підтриманий) безпосередньо міському голові Валентинові Козярчуку. Міськдепа цікавить конкретика, з якою мер та його Команда виходить на сільські та власівську громади щодо грядущого їхнього об’єднання із Світловодськом.

Також, на вимогу обранців було заслухано звіт начальника новоутвореного, за наполяганням мера, відділу аудиту при міськвиконкомі Наталії Тертишнікової (1:20:38)… Особливо, сказала вона, заступивши за трибуну, звітувати нічого — адже ця структура у складі двох спеціалістів (разом із нею) почала свою роботу тільки 12 квітня. Та все ж за цей період було перевірено КП "Карат". Хоча, як зізналась пані Наталя, ця перевірка розпочалася від 23 лютого відповідною Робочою групою — предтечею названого відділу. Аудит виявив цілий ряд порушень у бухгалтерії підприємства — ризикові операції, втрати доходів тощо на суму понад 120 тисяч гривень. Разом з тим, "аудитова" начальниця запевнила, що здобутки її відділу будуть більш результативнішими, якщо спитати у неї про них (здобутки) хоча б через півроку. Та "скорі на розправу" обранці постановили — Тертишнікова звітуватиме щоквартально.

…І лиш без малого на третій годині різних обговорень і балачок засідання взялося за питання порядку денного. Фінансові. Начальник фінуправління Наталя Яременко (1:46:19), озвучуючи уточнення міського бюджету, запропонувала обранцям два варіанти цього самого уточнення: виконкомівський (чит. козярчуківський) і депутатської планово-бюджетної комісії… Загалом, гору взяла міськрадівська "цифірь". Так, зокрема обранці понад 340 тисяч гривень, пропоновані виконкомом на ремонт "білого дому", вирішили перенаправити на харчування школярів з малозабезпечених родин у тутешніх школах (195,2 тис. грн.) і на капремонт до краю дірявого даху 21-го дитсадка (145,8 тис. грн.). І це — попри гучні застереження Мальцевої (2:09:20), що ось-ось стеля сесійної зали гримне на міськдепівські голови під час якоїсь чергової (чи позачергової) сесії… А резон витрачатися з міськбюджету на ремонт адмінбудівлі, яка з недавніх пір місту, за рішенням суду, не належить?, — вигукували обранці, маючи на увазі інформацію про те, що "білий дім", який у 2006 році став заставою для "Східно-Європейського банку", який і сам сконав від 2010 року, за кредит на підтримку агонізуючого тутешнього (тоді — самостійного) водоканалу, придбав якийсь ділок за 400 тисяч гривень…

А потім спікер оголосив перерву. Після неї на заступника міськголови з питань ЖКГ Анну Нестеренко (ІІ частина відео-трансляції, 12 хв. 40 с.) чекало серйозне випробовування — їй належало переконати суворих і принципових обранців у доцільності перейменування комунального підприємства "Міськсвітло" на такий собі "Центр комунальних послуг", якому за замислом козярчуківської Команди належить стати (як і в інших, більш успішних, ніж наше, містах) прообразом Управляючої компанії, яка перебере на себе функції з обслуговування житлового фонду міста та збирача "комірного", забезпечуючи належне його (фонду) утримання, заохочуючи таким чином вже існуючі КП на конкурентній основі виборювати право на це саме утримання. А обранці угледіли у цьому те, що до вже існуючих "реформованих" ЖЕКів додасться ще один ЖЕК — чи-то сьомий, чи-то восьмий за ліком. І жодного реформаторського ЖКГ-поступу так і не побачили… До честі пані Анни — вона визнала певні прорахунки у даному питанні. І сама ж (!) запропонувала відправити його (питання) на доопрацювання. Чим розчулила суворих і принципових обранців, які великодушно погодились на це доопрацювання із головною комунальницею.

А з запропонованої головуючим Сапяновим Хвилини мовчання (32:26), засідання перейшло до сакрального… Насильницькою смертю за інтереси територіальної громади загинув знаний громадський діяч Віталій Васильович Куцевич. До слова, згадані на початку причеплені до президії постери "тоненько" так натякали на вбивць — СП ТОВ "Світловодськпобут", а головним покривальником цих клятих убивць, і вже без натяків — напряму, оголошувався начальник тутешньої поліції Андрій Гулий. Про що (окрім постерів) своїм дзвінким і водночас войовничим голосом наголосила "свободівка" Тетяна Веремієнко, зачитуючи (з пропозицією до сесії підтримати) звернення до головних українських очільників з вимогою прислати до Світловодська провідних криміналістів, а самого Гулого — відсторонити від обов’язків поки ведеться слідство. Та визначаючись — карати чи милувати — міськдепи зажадали заслухати також і головного поліцейського. Після чого більшістю, що "утрималась", "свободівська" пропозиція так і не була реалізована.

Курці з браконьєрами не «відставили» Гулого. Фрагменти ХІІ сесії

Ну, а дальше все пішло, протягом майже у дві години, у рутинному або робочому порядку (з 1:43:27).

Частина перша:



Частина друга:


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top