Четвер, 18 квітня 2024
Корисна інформація

Перша ластівка – зелена садиба у селі Яремівка Новина з фото

Перша ластівка – зелена садиба у селі Яремівка
Світловодська райдержадміністрація особливу увагу приділяє розвитку туризму у Світловодському районі. Наші багато обдаровані природою, врожаєм та краєвидами землі, зобов’язані бути центром зеленого туризму центральної України.


Яремівка стала першою ластівкою зеленого туризму. Затишне маленьке чепурне село. Є тут і ставочок, і річечка, і ліс, і пагорби, і поля - просто око милується!

Цікаво те що "день туризму" традиційно святкується у селі кожного року. Адже кожен мешканець, коли їде по справах у місто чи йдучи місцевістю у своїх справах, обов’язково знайде хвилинку щоб зупинитись та помилуватись місцевими краєвидами. Тому кожен мешканець села - це доброзичливий та колоритний "турист". І мабуть тому ідею відкриття зеленої садиби на території Григорівської сільської ради голова Невкрита Надія Миколаївна сприйняла з ентузіазмом та виказала повну підтримку.

Для допомоги та методичної консультації 18 березня до с. Яремівки виїхала делегація відділу культури та туризму світловодської райдержадміністрації на чолі з начальником відділу Середенко М.В. Спілкувалися в першу чергу з пані Кошулька Ліною Тимофіївною, яка виявила бажання відкрити зелену садибу, для відпочинку любителів сільського зеленого туризму.

Гості садиби зануряться в традиційну атмосферу українського села, з чепурною уквітчаною, розмальованою хатою, різнокольоровими рушниками, старовинними глечиками та макітрами, справжньою піччю, старою скринею, та натуральними продуктами. Одним словом садиба – музей українства. І побут можна вивчити і для фотосесій кращого місця не знайти. Також господиня планує для постояльців проводити майстер клас з прядива. Пані Ліна зібрала зберегла а дещо і відремонтувала, усе необхідне для цього старовинне знаряддя.

А що ж то за гостинність якщо господарі не пригощають? Родзинкою садиби має стати частування в справжніх українських традиціях: хліб з печі, борщик у горщику, парне домашнє молочко, пампушки, вареники та інша смакота.

У селі, майже сусід, мешкає справжній український козак, звати його Григорій Іванович, а от прізвисько у нього козацьке – Печериця. Він залюбки організує екскурсію, але екскурсія та буде непроста. Прогулянка та огляд місцевості на конях, яку він обов’язково прикрасить своїми байками та небилицями, а їх у нього чимало. Коваленко Олена Миколаївна допоможе з організацією та проведенням свят у садибі.

Офіційне відкриття зеленої "Мальованої садиби" планується на кінець квітня. А покищо господарів та помічників-волонтерів, меценатів чекає робота по благоустрою території та оформленню певних документів.

Якщо на вихідні не хочеться залишатися вдома, а душа прагне спокою і відпочинку на лоні природи - зелена садиба в с. Яремівці обов’язково втішить та допоможе відпочити. Тож, з нетерпінням чекаємо на відкриття.

Ксенія Бондаренко,
куратор напрямку зеленого туризму
Перша ластівка – зелена садиба у селі Яремівка
Перша ластівка – зелена садиба у селі Яремівка
Перша ластівка – зелена садиба у селі Яремівка
Перша ластівка – зелена садиба у селі Яремівка

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top