П’ятниця, 29 березня 2024
Влада

ХІ позачергова як розрада для ПТУ і діабетиків

Ще якихось 4 дні тому на 10-й черговій сесії міськради над блоком фінансових питань стосовно світловодського ПТУ №5 витав дух розпачу і невизначеності — "бурса" потребувала грошей, яких на неї у міському бюджеті лишалися жалюгідні крихти. І ось 29 березня сталося майже диво!


Соратники Валентина Козярчука говорять, що то його заслуга — адже він, як обіцяв, наступного дня (25 березня) після світловодської сесії поїхав на обласну, добувати грошей. Не зовсім соратники і опоненти мера, навпаки, наголошують, ніяких у цьому його заслуг немає й близько — обласні обранці виділили майже рівнозначні кошти і для ПТУ Олександрії, Знам’янки й Кіровограду, а не лиш одному світловодському…

Так чи інакше, саме цьому виділенню і було присвячено 29 березня позачергову сесію, на якій один мільйон 628,6 тисяч гривень стабілізаційної держбюджетної дотації було спрямовано на ПТУ №5 (зарплати викладачам, стипендії учням та пільгове їхнє харчування і сплата за енергоносії) — питання, можна припустити, закрито до кінця поточного навчального року.

А ще, завдяки субвенції із бюджету обласного, 765,9 тисяч гривень місцеві обранці розподілили на централізоване придбання інсуліну для хворих на цукрових діабет… Як повідомила 26 березня на зустрічі мера з громадськістю його заступниця з гуманітарних питань Ірина Щербина, у разі цього виділення, сукупно сума на інсулін для діабетиків становитиме 1,9 млн. грн. — що також буде достатньо аби "закрити" по ним рік (бюджетний).

Десять тисяч гривень — вже з міського бюджету — було виділено на потреби відділу реєстрації, роботу якого незабаром буде започатковано про Центрі надання адміністративних послуг.

Загалом, оця позачергова виявилась, як для нинішньої каденції, рекордно нетривалою — якихось 18 хвилин, включно з гімном України на її початку і наприкінці.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top